OCU razkril najslabšo kavo v supermarketih, medtem ko svetovno potovanje razkriva bistvo kave
potrošništvo življenjski slog življenjski slog življenjski slog

OCU razkril najslabšo kavo v supermarketih, medtem ko svetovno potovanje razkriva bistvo kave

Organizacija potrošnikov in uporabnikov (OCU) je razglasila najslabšo kavo v supermarketih v Španiji, kar je sprožilo razpravo o pomenu kave kot dnevne rutine in družabnega elementa. Hkrati pa članek poudarja globalni pomen kave, s poudarkom na najboljših destinacijah za ljubitelje kave, od Etiopije do Jamajke, ki razkrivajo bogato kulturno in zgodovinsko ozadje te pijače. Poudarja se tudi naraščajoča resnost, s katero ljudje pristopajo h kavi, saj ni več zgolj poživilo, ampak tradicija in kultura.

Izvorni članki

Podobni članki

Sladice in hiter zajtrk za poletno osvežitev
življenjski slog
Sladice in hiter zajtrk za poletno osvežitev

29. jul 21:14

Španski portali abc.es in eldiario.es prinašajo nasvete za pripravo osvežilnih sladic in hitrih obrokov doma. abc.es se osredotoča na pripravo domačega kokosovega in borovničevega sladoleda, ki je idealen za osvežitev, ter spodbuja eksperimentiranje z različnimi sestavinami, kot so sveže ali zamrznjeno sadje in oreščki. eldiario.es pa predlaga recept za tortiljo v skodelici, visokobeljakovinski obrok, ki se lahko pripravi v mikrovalovni pečici ali cvrtniku na zrak in je primeren za zajtrk, malico ali večerjo. Poleg tega ponuja nasvete za shranjevanje avokada, tako celega kot narezanega, da se ohrani njegova svežina in izkoristi njegov polni potencial.

Poletne kulinarične novosti: od lahkih testenin iz bučk do enostavne torte brez peke
življenjski slog
Poletne kulinarične novosti: od lahkih testenin iz bučk do enostavne torte brez peke

30. jul 16:37

Poletna kuhinja prinaša inovativne in enostavne recepte, ki so kot nalašč za tople mesece. Med njimi izstopajo 'lažne' testenine iz bučk, ki so lahke, brezglutenske in osvežilne, ter so odlična alternativa poletnim solatam. Prav tako se je pojavila ideja o tortilji v skodelici, ki je visokoproteinska in hitro pripravljena v mikrovalovni pečici ali cvrtniku na zrak. Za ljubitelje enostavnih sladic pa je tu recept za torto brez peke s samo petimi sestavinami, kar je še posebej primerno ob svetovnem dnevu torte s sirom. Članki poudarjajo tudi vsestranskost kuhanih leč, ki so lahko osnova za hitre in hranljive jedi, ter uporabo svežega drobnjaka za obogatitev okusa številnih jedi.

Pecivo za doplačilo sprožilo razburjenje v Trevisu
potrošništvo mediji
Pecivo za doplačilo sprožilo razburjenje v Trevisu

29. jul 15:29

Pecivo za doplačilo je v Trevisu povzročilo razburjenje. Poročali smo o polemiki v Italiji, ki se je razvila po tem, ko je slaščičarna Audrey v Oderzu stranki zaračunala 10 centov doplačila za prerezan rogljiček. Lastnik slaščičarne, ki je po objavi na družbenih omrežjih prejel številne negativne komentarje, je pojasnil, da je doplačilo namenjeno zagotavljanju kakovosti, saj za polnjenje obeh polovic porabijo več materiala. Stranka pa je izjavila, da ne gre za denar, temveč za princip.

Napoli navdušuje na TikToku, Verstappen zapušča Mercedes
šport zabava
Napoli navdušuje na TikToku, Verstappen zapušča Mercedes

29. jul 21:14

Družabna omrežja nogometnega kluba Napoli so postala izjemno priljubljena na TikToku, pri čemer se je v preteklosti podobno izkazal že Pescara s svojim upraviteljem družbenih omrežij (SMM). Medtem pa se v svetu formule 1 dogaja preobrat, saj naj bi Max Verstappen, ki so ga v zadnjih dneh močno povezovali z Mercedesom, sedaj zapustil to ekipo, kar je potrdil tudi njegov svak Nelson Piquet Jr.

Katalonska kuhinja osvojila Kitajsko: Calçotada in liofilizirani calçots v Pekingu
mednarodni odnosi življenjski slog
Katalonska kuhinja osvojila Kitajsko: Calçotada in liofilizirani calçots v Pekingu

28. jul 20:06

Eduard Xatruch, kuharski mojster iz restavracije Disfrutar, je v Pekingu predstavil katalonsko gastronomijo, vključno z jedmi, kot je 'calçotada' in liofilizirani calçots z misom in romescom. Ta kulinarični dogodek je bil del uradnega obiska katalonske delegacije na Kitajskem, katerega namen je bil okrepiti odnose med regijama v okviru svetovnega leta katalonske gastronomije.

Špansko dediščino oživljajo: lobanja Thomasa Mora in grad La Calahorra
družba kultura
Špansko dediščino oživljajo: lobanja Thomasa Mora in grad La Calahorra

30. jul 14:12

Španski mediji poročajo o dveh pomembnih dogodkih na področju kulturne dediščine. V Angliji bi lahko izkopali lobanjo Thomasa Mora, ki je bil obglavljen leta 1535, da bi jo cerkev ohranila pred propadanjem. Proces stabilizacije lobanje bo zaradi njene vlažnosti in krhkosti trajal več let. Medtem pa je v Španiji, v Granadi, grad La Calahorra, ki je bil dolgo v zasebni lasti in redko dostopen javnosti, prešel v javno last in bo od aprila 2025 odprt za obiskovalce.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
OCU Negativno
Španija nevtralno
Etiopija Pozitivno
Jamajka Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Poročilo o kakovosti kave v supermarketih je relevantno za potrošnike v Sloveniji, saj lahko vpliva na njihove nakupne odločitve. Splošni pomen kave kot kulture in pijače je tudi splošno relevanten.