Španske kulinarične posebnosti: tapas iz Kastilje in Leóna ter Murcie, in hitra priprava tortilje
življenjski slog

Španske kulinarične posebnosti: tapas iz Kastilje in Leóna ter Murcie, in hitra priprava tortilje

Članka predstavljata raznolikost španske kuhinje, s poudarkom na tapasih iz regij Kastilja in León ter Murcia, ki veljajo za enega najboljših načinov za spoznavanje lokalne kulinarične kulture. Posebej so izpostavljeni tradicionalni okusi in najbolj priljubljene tapas jedi. Poleg tega je predstavljen tudi hiter in preprost recept za pripravo španske tortilje (tortilla de patatas) brez uporabe ponve, kar pogojevalno pomeni hitro in priročno rešitev za pripravo ene izmed najbolj ikoničnih španskih jedi.

Izvorni članki

Podobni članki

Sladice in hiter zajtrk za poletno osvežitev
življenjski slog
Sladice in hiter zajtrk za poletno osvežitev

29. jul 21:14

Španski portali abc.es in eldiario.es prinašajo nasvete za pripravo osvežilnih sladic in hitrih obrokov doma. abc.es se osredotoča na pripravo domačega kokosovega in borovničevega sladoleda, ki je idealen za osvežitev, ter spodbuja eksperimentiranje z različnimi sestavinami, kot so sveže ali zamrznjeno sadje in oreščki. eldiario.es pa predlaga recept za tortiljo v skodelici, visokobeljakovinski obrok, ki se lahko pripravi v mikrovalovni pečici ali cvrtniku na zrak in je primeren za zajtrk, malico ali večerjo. Poleg tega ponuja nasvete za shranjevanje avokada, tako celega kot narezanega, da se ohrani njegova svežina in izkoristi njegov polni potencial.

Katalonska kuhinja osvojila Kitajsko: Calçotada in liofilizirani calçots v Pekingu
mednarodni odnosi življenjski slog
Katalonska kuhinja osvojila Kitajsko: Calçotada in liofilizirani calçots v Pekingu

28. jul 20:06

Eduard Xatruch, kuharski mojster iz restavracije Disfrutar, je v Pekingu predstavil katalonsko gastronomijo, vključno z jedmi, kot je 'calçotada' in liofilizirani calçots z misom in romescom. Ta kulinarični dogodek je bil del uradnega obiska katalonske delegacije na Kitajskem, katerega namen je bil okrepiti odnose med regijama v okviru svetovnega leta katalonske gastronomije.

Nevarnosti kuhanja z morsko vodo in umetnost klepetanja
družba življenjski slog
Nevarnosti kuhanja z morsko vodo in umetnost klepetanja

31. jul 8:09

Italijanski mediji opozarjajo na visoka tveganja in neumnost kuhanja z morsko vodo, čeprav je to v trendu in 'instagramabilno', saj so zdravstveni in drugi pomisleki preveliki. Medtem so španski mediji predstavili štiri kuharske trike, ki se uporabljajo v restavracijah, poudarjajoč pomen vsake sekunde in detajla v profesionalni kuhinji. Drugi italijanski članek se posveča umetnosti navezovanja stikov z neznanci in pripravljenim frazam, ki so lahko nadležne za tiste, ki so v tem neuspešni, a za nekatere predstavljajo pomembno družbeno veščino.

Španska medija poročala o priljubljenih počitniških destinacijah in skritih biserih
zabava življenjski slog
Španska medija poročala o priljubljenih počitniških destinacijah in skritih biserih

30. jul 10:07

Dva španska medija sta poročala o privlačnih počitniških destinacijah. El Nacional je izpostavil očarljivo vasico v Severni Kataloniji, ki je priljubljena med Francozi, odlikujejo pa jo obzidje, trdnjava in tri območja, razglašena za svetovno dediščino. ABC pa je razkril, kje poleti dopustujeta znana španska novinarja Vicente Vallés in Ángeles Blanco s sinom – v mirni vasici na Tenerifih, stran od medijskega vrveža.

Španska obala ponuja očarljive kotičke za poletni oddih
življenjski slog
Španska obala ponuja očarljive kotičke za poletni oddih

29. jul 19:12

Španska obala vabi z neokrnjenimi plažami in slikovitimi mesti, ki so idealna za poletne počitnice. Provinca Castellón se ponaša z desetimi najboljšimi plažami za leto 2025, kjer obiskovalci lahko uživajo v sončenju, raziskovanju zalivov, vodnih športih in mediteranski kulinariki. Medtem pa Costa Brava, še posebej s slikovitim ribiškim mestom, ponuja impresivne zalive in skriti botanični vrt, kar je popolno za umik pred poletno vročino.

Pecivo za doplačilo sprožilo razburjenje v Trevisu
potrošništvo mediji
Pecivo za doplačilo sprožilo razburjenje v Trevisu

29. jul 15:29

Pecivo za doplačilo je v Trevisu povzročilo razburjenje. Poročali smo o polemiki v Italiji, ki se je razvila po tem, ko je slaščičarna Audrey v Oderzu stranki zaračunala 10 centov doplačila za prerezan rogljiček. Lastnik slaščičarne, ki je po objavi na družbenih omrežjih prejel številne negativne komentarje, je pojasnil, da je doplačilo namenjeno zagotavljanju kakovosti, saj za polnjenje obeh polovic porabijo več materiala. Stranka pa je izjavila, da ne gre za denar, temveč za princip.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Kastilja in Leon Pozitivno
Murcia Pozitivno
Španija Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Čeprav je to vsebina o španski kulinariki, ki ni neposredno povezana z življenjem v Sloveniji, je zanimiva za ljubitelje potovanj in kulinarike.