Jesenski recepti s poudarkom na buči, sladkem krompirju, korenčku in ribah v tedenskem jedilniku
življenjski slog

Jesenski recepti s poudarkom na buči, sladkem krompirju, korenčku in ribah v tedenskem jedilniku

Spletni portali delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si predstavljajo tedenski jedilnik, ki vključuje preproste jesenske recepte. Poudarek je na uporabi sezonskih sestavin, kot so buča, sladki krompir, korenček in ribe, s ciljem ustvariti domače in okusne jedi, ki združujejo toplino in svežino jeseni.

Izvorni članki

Tedenski jedilnik: Preprosti jesenski recepti, ki dišijo po domu
Tedenski jedilnik: Preprosti jesenski recepti, ...
slovenskenovice.si | 13. 10. 2025 5:15
Tedenski jedilnik: Preprosti jesenski recepti, ki dišijo po domu
Tedenski jedilnik: Preprosti jesenski recepti, ...
odprtakuhinja.delo.si | 13. 10. 2025 4:05

Podobni članki

Krompir v zelnici: Preprosta in okusna jed za hladne dni
življenjski slog
Krompir v zelnici: Preprosta in okusna jed za hladne dni

28. okt 8:04

Članki s spletnih strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si predstavljajo recept za krompir v zelnici, tradicionalno pivško jed, ki jo je enostavno pripraviti iz treh sestavin, ki so vedno pri roki. Poudarjajo, da je jed preprosta, okusna in priročna za hladne dni.

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Delo.si, Slovenske Novice in Odprta Kuhinja delijo recepte za jesenske jedi iz ene posode
življenjski slog
Delo.si, Slovenske Novice in Odprta Kuhinja delijo recepte za jesenske jedi iz ene posode

2. okt 12:05

Spletne strani Delo.si, Slovenske Novice in Odprta Kuhinja so objavile članke s podobno vsebino, ki predstavljajo izbor najboljših jesenskih jedi iz ene posode. Poudarek je na preprostih, toplih in varčnih receptih, ki so primerni za vsakodnevno ali nedeljsko kosilo. Izbor vključuje 10 nasitnih in krepčilnih jedi, ki jih je mogoče enostavno pripraviti.

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Recepti so relevantni za ljudi, ki jih zanima kulinarika in prehranjevanje s sezonskimi sestavinami v Sloveniji.