Pri pripravi velja paziti: Zeleno solato se ne izpira pod tekočo vodo
življenjski slog

Pri pripravi velja paziti: Zeleno solato se ne izpira pod tekočo vodo

Za tiste, ki v zimskem času prisegajo na lokalno hrano, je zelena solata nepogrešljiva. Ponekod jo poznajo tudi pod imeni kot so Rapunzel, Nüssli, Mausohr, Acker- ali Vogerlsalat. Pri pripravi te občutljive solate pa se je treba izogibati izpiranju pod tekočo vodo.

Izvorni članki

Podobni članki

Nočno uriniranje, poplave v Črni gori in domača kuhinja v Srbiji
zdravstvo življenjski slog
Nočno uriniranje, poplave v Črni gori in domača kuhinja v Srbiji

26. avg 8:10

Članek s slobodnadalmacija.hr obravnava nokturijo in možne vzroke za pogosto nočno uriniranje. V Črni gori, v Lijevoj Rijeci, so poplave odnesle pomožne objekte, ribnike in ceste, glavni prehod pa je zasut s kamenjem. Poleg tega v Petnjici tehnične težave onemogočajo oskrbo z vodo iz Murovskega vrelca. V Sremski Mitrovici v Srbiji pa se vse več ljudi odloča za nakup gotovih jedi namesto priprave domače hrane.

Zrenjanin po več kot dveh desetletjih spet s pitno vodo
lokalne novice družba
Zrenjanin po več kot dveh desetletjih spet s pitno vodo
1 posodobitev 9. okt 19:09

Župan Zrenjanina, Simo Salapura, je sporočil, da je mesto uradno rešilo več desetletij trajajočo težavo s pitno vodo. Sanitarna inšpekcija je razveljavila rešitev o prepovedi uporabe vode.

V Grieskirchnu se je petletnik hudo opekel z vrelo vodo iz kuhalnika za klobase
nesreče družba
V Grieskirchnu se je petletnik hudo opekel z vrelo vodo iz kuhalnika za klobase

31. jul 14:09

V Taufkirchnu an der Trattnach v Zgornji Avstriji se je med družinsko proslavo zgodila nesreča, ko se je petletni deček hudo opekel z vrelo vodo. Medtem ko je poskušal splezati na kuhinjski element, se je nanj prevrnil kuhalnik za klobase s 25 litri vrele vode. Deček je utrpel hude opekline po zgornjem delu telesa, rokah in nogah, zato so ga prepeljali v bolnišnico na Dunaju.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek ponuja nasvete za pripravo hrane, ki je relevantna za življenje v Sloveniji, saj se osredotoča na pripravo popularne zimske solate.