César Troisgros imenovan za kuharja leta 2026 po izboru Gault et Millau
življenjski slog

César Troisgros imenovan za kuharja leta 2026 po izboru Gault et Millau

Francoski kuhar César Troisgros, naslednik znane družinske linije in vodja restavracije Bois sans feuilles v Ouchesu, je bil razglašen za kuharja leta 2026 s strani vodnika Gault et Millau. Troisgros je predstavnik četrte generacije kuharske družine, ki je prejela tri Michelinove zvezdice.

Izvorni članki

Podobni članki

Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"
življenjski slog
Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"

22. avg 6:22

Španska kuharica Ada Parellada je predstavila tri izvirne jedi s škampi, s katerimi želi olajšati kuhanje doma. Italijanska kuharica pa je v videu, ki je postal viralen, razkrila recept za "parmezan za reveže", opozarjajoč, da parmezan nekoč ni bil dostopen vsem. V Mehiki so predstavili tri načine priprave gob, idealne za vegane, in priporočili najboljše restavracije z indijsko hrano v Mexico Cityju.

Nasveti za pripravo mesa in tradicionalne španske jedi
življenjski slog
Nasveti za pripravo mesa in tradicionalne španske jedi

5. avg 6:28

Članki ponujajo nasvete in recepte za pripravo mesa. Mehiški članek s Excelsior.com.mx ponuja vodnik po različnih kosih mesa in nasvete, kako jih naročiti v mesnici. Prav tako ponuja recept za tradicionalno omako "salsa macha". Elnacional.cat pa ponuja recept za "torrado" s svinjsko mastjo, zelenjavo in mlado čebulo, ter navodila za pripravo domačih tradicionalnih mesnin.

Tradicionalni mehiški prigrizek, afganistanska jed in recepti z granatnim jabolkom obogatili kulinarično ponudbo
življenjski slog
Tradicionalni mehiški prigrizek, afganistanska jed in recepti z granatnim jabolkom obogatili kulinarično ponudbo

21. avg 17:11

Članki ponujajo raznolike kulinarične ideje. Prvi članek predstavlja recept za tradicionalni mehiški prigrizek 'esquites', narejen iz koruze. Drugi članek ponuja pet receptov z granatnim jabolkom, ki presegajo uživanje samega sadeža. Tretji članek pa opisuje 'borani banjan', afganistansko jed iz jajčevcev in paradižnika, idealno za poletne mesece, ko sta ti dve sestavini v sezoni.

Pape Malick Ndour zavrača obtožbe o begu, Jérémy Desbraux pa slavi kot kuhar leta
politika življenjski slog
Pape Malick Ndour zavrača obtožbe o begu, Jérémy Desbraux pa slavi kot kuhar leta

6. okt 18:05

Nekdanji senegalski minister za mladino, Pape Malick Ndour, se je odzval na poročila o njegovi aretaciji na letališču Blaise Diagne, zanikajoč kakršnekoli namere o begu v tujino. Medtem pa je Jérémy Desbraux, kuhar z dvema Michelinovima zvezdicama, prejel priznanje GaultMillau kot "kuhar leta" za svoje delo v restavraciji Maison Wenger v Noirmontu v Švici.

Andorski forum Andorra Taste se je predstavil v Barceloni s štiriročnim pirenejsko-japonskim menijem
življenjski slog
Andorski forum Andorra Taste se je predstavil v Barceloni s štiriročnim pirenejsko-japonskim menijem

3. sep 18:13

V Barceloni je bil predstavljen andorski forum Andorra Taste, ki je ponudil poseben meni, pripravljen s štirimi rokami. Japonski kuhar Hideki Matsuhisa iz Sport Hotel Hermitage & Spa v Soldeu in andorski kuhar Rodrigo Martínez iz restavracije Beç v Escaldes-Engordanyu sta združila moči. Forum si prizadeva odkriti novo dimenzijo visokogorske gastronomije in se uveljaviti kot pomembna gastronomska prireditev.

Kako je slikar postal klasika na menijih: 75 let Carpaccia
družba življenjski slog
Kako je slikar postal klasika na menijih: 75 let Carpaccia

2. sep 11:22

Renesančni slikar Vittorio Carpaccio, italijanska kraljica Margherita in John Montagu, četrti grof Sandwich, bi bili morda pozabljeni, če ne bi jed z imenom Carpaccio, tanko narezano goveje meso z majonezo, ohranila spomin na slikarja. Ime Carpaccio je še vedno prisotno v kulinariki pol tisočletja po njegovi smrti.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
César Troisgros Pozitivno
Gault et Millau Pozitivno
Bois sans feuilles nevtralno
Ouches nevtralno
Michelinove zvezdice Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je relevantna za ljubitelje kulinarike in gastronomije, vendar nima velikega vpliva na življenje v Sloveniji.