Poletna osvežitev s sadjem in zelenjavo: od lubenic do solat
življenjski slog zdravstvo življenjski slog

Poletna osvežitev s sadjem in zelenjavo: od lubenic do solat

Supermarketi Consum so letos nabavili skoraj 20.000 ton lubenic in melon, kar je 17 % več kot lani, saj sta to dve najbolj priljubljeni poletni sadji v Španiji. Članek prav tako ponuja recepte za osvežilne jedi, kot je hladna kumarična juha – preprosta priprava brez kuhanja in z osnovnimi sestavinami – ter nasvete za vključitev stročnic v poletne jedi. Posebna pozornost je namenjena tudi vprašanju utrujenosti in povezavi med prehrano in energijo. Izpostavljena je tudi okusna italijanska testeninska solata, ki je idealna za poletne dni, saj ponuja enostavno in osvežujočo alternativo klasičnim receptom.

Podobni članki

Poletne kulinarične novosti: od lahkih testenin iz bučk do enostavne torte brez peke
življenjski slog
Poletne kulinarične novosti: od lahkih testenin iz bučk do enostavne torte brez peke

30. jul 16:37

Poletna kuhinja prinaša inovativne in enostavne recepte, ki so kot nalašč za tople mesece. Med njimi izstopajo 'lažne' testenine iz bučk, ki so lahke, brezglutenske in osvežilne, ter so odlična alternativa poletnim solatam. Prav tako se je pojavila ideja o tortilji v skodelici, ki je visokoproteinska in hitro pripravljena v mikrovalovni pečici ali cvrtniku na zrak. Za ljubitelje enostavnih sladic pa je tu recept za torto brez peke s samo petimi sestavinami, kar je še posebej primerno ob svetovnem dnevu torte s sirom. Članki poudarjajo tudi vsestranskost kuhanih leč, ki so lahko osnova za hitre in hranljive jedi, ter uporabo svežega drobnjaka za obogatitev okusa številnih jedi.

Nevarnosti kuhanja z morsko vodo in umetnost klepetanja
družba življenjski slog
Nevarnosti kuhanja z morsko vodo in umetnost klepetanja

31. jul 8:09

Italijanski mediji opozarjajo na visoka tveganja in neumnost kuhanja z morsko vodo, čeprav je to v trendu in 'instagramabilno', saj so zdravstveni in drugi pomisleki preveliki. Medtem so španski mediji predstavili štiri kuharske trike, ki se uporabljajo v restavracijah, poudarjajoč pomen vsake sekunde in detajla v profesionalni kuhinji. Drugi italijanski članek se posveča umetnosti navezovanja stikov z neznanci in pripravljenim frazam, ki so lahko nadležne za tiste, ki so v tem neuspešni, a za nekatere predstavljajo pomembno družbeno veščino.

Španska obala ponuja očarljive kotičke za poletni oddih
življenjski slog
Španska obala ponuja očarljive kotičke za poletni oddih

29. jul 19:12

Španska obala vabi z neokrnjenimi plažami in slikovitimi mesti, ki so idealna za poletne počitnice. Provinca Castellón se ponaša z desetimi najboljšimi plažami za leto 2025, kjer obiskovalci lahko uživajo v sončenju, raziskovanju zalivov, vodnih športih in mediteranski kulinariki. Medtem pa Costa Brava, še posebej s slikovitim ribiškim mestom, ponuja impresivne zalive in skriti botanični vrt, kar je popolno za umik pred poletno vročino.

Počitniške priprave in poletna prehrana v ospredju pozornosti
življenjski slog zdravstvo
Počitniške priprave in poletna prehrana v ospredju pozornosti

28. jul 11:14

Prvi članek s spletne strani sigmalive.com nagovarja bralce ob začetku poletne sezone, ko so ceste polne potov, družabna omrežja prikazujejo plaže, elektronska pošta pa odgovarja s samodejnimi sporočili o odsotnosti. Poudarja, da je za mnoge to čas pričakovanja dopusta, in razkriva "pravi" čas za njegovo načrtovanje, kot ga določajo raziskovalci. Drugi članek z iefimerida.gr, ki ga je napisala dietetičarka Katerini Hremu, ponuja poletni vodnik po prehrani. Sprašuje, ali je mogoče uživati v poletju brez skrbi glede teže, če jemo "pametno". Izpostavlja, da poletje prinaša višje temperature in daljše dni, ter se osredotoča na načine, kako kljub vsemu ohraniti nadzor nad telesno težo.

Pecivo za doplačilo sprožilo razburjenje v Trevisu
potrošništvo mediji
Pecivo za doplačilo sprožilo razburjenje v Trevisu

29. jul 15:29

Pecivo za doplačilo je v Trevisu povzročilo razburjenje. Poročali smo o polemiki v Italiji, ki se je razvila po tem, ko je slaščičarna Audrey v Oderzu stranki zaračunala 10 centov doplačila za prerezan rogljiček. Lastnik slaščičarne, ki je po objavi na družbenih omrežjih prejel številne negativne komentarje, je pojasnil, da je doplačilo namenjeno zagotavljanju kakovosti, saj za polnjenje obeh polovic porabijo več materiala. Stranka pa je izjavila, da ne gre za denar, temveč za princip.

Španski obmorski biseri: Odkrivanje skritih draguljev Kantabrije in Costa Brave
življenjski slog
Španski obmorski biseri: Odkrivanje skritih draguljev Kantabrije in Costa Brave

31. jul 11:03

Članki opisujejo slikovito kantabrijsko vas z bogato zgodovino, kakovostnimi plažami in aktivnim pristaniščem, poudarjajo njeno srednjeveško jedro, pešpoti in plaže, ki ponujajo prostor za rekreacijo, šport in stik z naravo. Drugi članek izpostavlja divjo, s klifi obdano calo na Costa Bravi, ki jo mnogi štejejo za najlepšo v regiji, z njenimi kristalno čistimi vodami in slikovitimi vasmi.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Consum Pozitivno
Španija nevtralno
Willy Pascual Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Čeprav so članki specifični za španski trg in določene trgovske verige, so teme o sezonski hrani, zdravi prehrani in receptih univerzalno relevantne tudi za življenje v Sloveniji, saj se navade in preference glede poletne prehrane pogosto prekrivajo.