Nasveti in recepti za pripravo okusnega golaža
življenjski slog

Nasveti in recepti za pripravo okusnega golaža

Članki s spletnih strani Odprta Kuhinja in Slovenske Novice ponujajo nasvete in recepte za pripravo golaža. Poudarjeno je, da je za dober golaž potrebna enaka količina čebule in govedine, mleta rdeča paprika pa doda piko na i. Okus lahko zaokroži tudi dodatek čokolade. Golaž se lahko pripravi tudi v pečici.

Izvorni članki

Golaž: namigi in recepti, po katerih najraje kuhamo
Golaž: namigi in recepti, po katerih najraje kuhamo
slovenskenovice.si | 5. 9. 2025 6:55
Golaž: namigi in recepti, po katerih najraje kuhamo
Golaž: namigi in recepti, po katerih najraje kuhamo
odprtakuhinja.delo.si | 5. 9. 2025 6:50

Podobni članki

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Recept za popolno kosilo iz enega pekača navdušuje
življenjski slog
Recept za popolno kosilo iz enega pekača navdušuje

20. nov 7:56

Priljubljen je preprost recept za sočnega pečenega purana s krompirjem in zelenjavo, pripravljenega na enem pekaču v samo 30 minutah. Dodatek sveže limonove polivke naredi to hitro kosilo še posebej okusno.

Krompir v zelnici: Preprosta in okusna jed za hladne dni
življenjski slog
Krompir v zelnici: Preprosta in okusna jed za hladne dni

28. okt 8:04

Članki s spletnih strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si predstavljajo recept za krompir v zelnici, tradicionalno pivško jed, ki jo je enostavno pripraviti iz treh sestavin, ki so vedno pri roki. Poudarjajo, da je jed preprosta, okusna in priročna za hladne dni.

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Kulinarika in recepti so splošno zanimivi in relevantni za življenje v Sloveniji, saj se dotikajo vsakodnevnih prehranjevalnih navad.