Jesenski kostanj: skrivnosti in zanimivosti priljubljene poslastice
življenjski slog

Jesenski kostanj: skrivnosti in zanimivosti priljubljene poslastice

Članki s spletnih strani moja-dolenjska.si in nova24tv.si razkrivajo zanimivosti o kostanju, priljubljeni jesenski hrani, ki jo mnogi zaradi vonja in okusa povezujejo z oreški, čeprav botanično ne spada mednje.

Izvorni članki

Ste vedeli te skrivnosti o kostanju?
nova24tv.si | 19. 10. 2025 8:29
Ste vedeli te skrivnosti o kostanju?
moja-dolenjska.si | 19. 10. 2025 6:30

Podobni članki

Recept za bučno juho očara Slovence vsako jesen
življenjski slog
Recept za bučno juho očara Slovence vsako jesen

12. sep 10:05

Članki na portalih Odprta kuhinja in Slovenske novice poudarjajo, da je bučna juha v slovenskih kuhinjah postala simbol jeseni. Opisujejo jo kot toplo in okusno jed, ki mnoge spominja na otroštvo in dom.

Jesenske spremembe: Kratke frizure in cvetlični aranžmaji za osvežitev
življenjski slog dom in vrt
Jesenske spremembe: Kratke frizure in cvetlični aranžmaji za osvežitev

14. sep 13:05

Jesen prinaša čas prenove, vključno z lepotnimi rutinami. Po poletnem obdobju, ki lase pogosto izpostavlja soncu in soli, je jesen idealna za osvežitev s kratkimi frizurami, ki so že nekaj sezon v trendu. Hkrati pa vrtove in šopke krasijo dalije, cinije in sončnice, ki s svojimi toplimi barvami prinašajo veselje v jesenske dni.

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Kostanj je del slovenske kulinarike, zato je informacija o njem relevantna za življenje v Sloveniji.