Zgodnejša uvedba goste hrane zmanjšuje tveganje za alergije na hrano pri otrocih
zdravstvo tehnologija

Zgodnejša uvedba goste hrane zmanjšuje tveganje za alergije na hrano pri otrocih

Ameriške študije so pokazale, da zgodnejša uvedba goste hrane, vključno z alergeni, pri dojenčkih zmanjšuje pojavnost alergij na hrano. Že desetletja se strokovnjaki prepirajo o idealni starosti za začetek uvajanja goste hrane. Nemški zdravniški list je objavil najnovejše dognanje o tej temi.

Izvorni članki

Podobni članki

Zgodnja uvedba arašidov preprečila alergije pri desettisočih otrok v ZDA
zdravstvo tehnologija
Zgodnja uvedba arašidov preprečila alergije pri desettisočih otrok v ZDA
2 posodobitev 20. okt 11:26

Nova raziskava potrjuje, da je zgodnje uvajanje arašidov v prehrano dojenčkov imelo velik vpliv v resničnem svetu. Alergija na arašide nastane, ko imunski sistem telesa napačno prepozna beljakovine v arašidih kot škodljive in sproži alergijske simptome.

Zgodnje uvajanje arašidov v prehrano dojenčkov zmanjšalo alergije
zdravstvo tehnologija
Zgodnje uvajanje arašidov v prehrano dojenčkov zmanjšalo alergije

21. okt 17:04

Študija je pokazala, da zgodnje in pogosto uvajanje arašidov v prehrano dojenčkov pomaga preprečevati alergije na arašide. Ta pristop naj bi pomagal približno 60.000 otrokom, od tega 40.000 otrokom, ki bi sicer razvili alergijo na arašide. Sprememba v medicinski praksi ima velik vpliv v realnem svetu.

Nemčija opozarja na odvisnost od Kitajske pri dobavi zdravil
zdravstvo gospodarstvo
Nemčija opozarja na odvisnost od Kitajske pri dobavi zdravil

20. okt 11:05

Nemški farmacevtski sektor opozarja na nevarno odvisnost od Kitajske pri dobavi ključnih zdravil, vključno z antibiotiki, zdravili za sladkorno bolezen in sredstvi proti bolečinam. Pomanjkanje nekaterih zdravil, kot so sirupi za zniževanje vročine pri otrocih, povečuje zaskrbljenost glede oskrbe pacientov. Študija opozarja, da bi Kitajska lahko to odvisnost uporabila kot politično orodje pritiska, podobno kot omejitve izvoza redkih zemelj.

Študija opozarja na ultra-procesirane izdelke v prehrani otrok v Franciji
življenjski slog zdravstvo
Študija opozarja na ultra-procesirane izdelke v prehrani otrok v Franciji

11. sep 12:06

Revija 60 milijonov potrošnikov je objavila študijo, ki opozarja na visoko prisotnost ultra-procesiranih živil v prehrani otrok v Franciji. Po njihovih ugotovitvah je kar 80 % testiranih živil, namenjenih otrokom, ultra-procesiranih in vsebuje konzervanse, barvila ali emulgatorje. Strokovnjaki opozarjajo, da je uživanje teh živil povezano s povečanim tveganjem za razvoj bolezni, kot so rak in diabetes. Inštitut Inserm potrjuje, da številne študije kažejo povezavo med uživanjem ultra-procesirane hrane in povečanim tveganjem za različne patologije.

Rastlinska prehrana zmanjšuje tveganje za sočasen pojav več kroničnih bolezni
zdravstvo življenjski slog
Rastlinska prehrana zmanjšuje tveganje za sočasen pojav več kroničnih bolezni

20. avg 9:09

Po avstrijskih medijih, vključno s spletnimi mesti sn.at, kurier.at, krone.at, kleinezeitung.at in noen.at, je študija pokazala, da imajo posamezniki, ki se prehranjujejo pretežno z rastlinsko hrano, manjše tveganje za razvoj več kroničnih bolezni hkrati, kot so rak, srčno-žilne bolezni in sladkorna bolezen. Študija poudarja, da ni nujno popolnoma izključiti živalskih proizvodov, temveč le povečati vnos sadja, zelenjave, polnozrnatih žitaric in stročnic.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Nemški zdravniški list nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Informacija je relevantna za starše v Sloveniji, ki imajo dojenčke in jih zanima prehrana in zdravje otrok.