Japonska kulinarika osvaja domače kuhinje: Nasveti za pripravo sušija in ramna
življenjski slog

Japonska kulinarika osvaja domače kuhinje: Nasveti za pripravo sušija in ramna

Članki na portalu Odprta kuhinja in Slovenskih novic razkrivajo skrivnosti priprave japonskih specialitet v domači kuhinji. Poudarek je na preprostosti in izogibanju stresu pri pripravi jedi, kot sta suši in ramen.

Izvorni članki

Za prste obliznit: suši skleda v nekaj korakih
Za prste obliznit: suši skleda v nekaj korakih
slovenskenovice.si | 24. 9. 2025 13:31
Brez stresa in slabe volje: tako boste pripravili odlično japonsko specialiteto
Brez stresa in slabe volje: tako boste pripravi...
odprtakuhinja.delo.si | 24. 9. 2025 13:26

Podobni članki

Japonske palačinke osvajajo s svojo puhasto popolnostjo
življenjski slog zabava
Japonske palačinke osvajajo s svojo puhasto popolnostjo

17. okt 8:05

Članki razkrivajo recept za japonske palačinke, ki so zaradi svoje puhaste teksture in nežnega okusa postale priljubljene. Skrivnost popolnih japonskih palačink se skriva v pravilni tehniki stepanja beljakov, ki jim daje značilno puhavost, primerljivo z oblakom ali suflejem.

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Krompir v zelnici: Preprosta in okusna jed za hladne dni
življenjski slog
Krompir v zelnici: Preprosta in okusna jed za hladne dni

28. okt 8:04

Članki s spletnih strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si predstavljajo recept za krompir v zelnici, tradicionalno pivško jed, ki jo je enostavno pripraviti iz treh sestavin, ki so vedno pri roki. Poudarjajo, da je jed preprosta, okusna in priročna za hladne dni.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članki ponujajo nasvete za pripravo hrane in so relevantni za ljudi, ki jih zanima kulinarika.