Vrhunski koktajli prihodnosti: Manj alkohola, več okusa in priljubljenost brezalkoholnih pijač
življenjski slog

Vrhunski koktajli prihodnosti: Manj alkohola, več okusa in priljubljenost brezalkoholnih pijač

Svetovno znani kuharski mojstri Heinz Kaiser in Gerhard Tsai so razkrili svoje napovedi o prihodnosti mešanih pijač, kjer poudarjajo trend »manj alkohola, veliko okusa«. Razpravljali so o sestavinah popolnega poletnega napitka in o tem, kako dolgo bo priljubljen "Spritz". Prav tako so odprli vprašanje, ali bodo v prihodnosti priljubljeni brezalkoholni koktajli, kot so tisti brez glutena. Medtem pa je Linh Nguyen, ena najboljših mojstric mešanih pijač na svetu, delila svoje nasvete o tem, kako ustvariti izjemne užitke brez alkohola. Poudarila je, da brezalkoholni koktajli (mocktails) niso le kompromis, temveč ponujajo bogate okuse, in ponudila praktične nasvete ter recepte za domače mešanje.

Izvorni članki

Podobni članki

Kavarne v Avstriji in Nemčiji se osredotočajo na nove koncepte in ponudbo
življenjski slog zabava
Kavarne v Avstriji in Nemčiji se osredotočajo na nove koncepte in ponudbo

30. jul 12:51

V Engelhartszellu v Avstriji so po prenovi ponovno odprli kavarno Schütz Art Café, ki ponuja nov koncept, ekipo in delovni čas od torka do nedelje med 9. in 19. uro. Poudarek je na zajtrku, sladicah, pikantnih prigrizkih, sladoledu in kulturnih dogodkih. Medtem se v Rostocku v Nemčiji kavarne v četrti KTV (Kröpeliner-Tor-Vorstadt) odlikujejo po izvirni notranjosti in kreativni ponudbi. Med njimi izstopa kavarna »Waldenberger« Tima Bergerja, kjer se gostje lahko sprostijo v vrtni uti, viseči mreži ali celo v postelji.

Restavracija "Henry at BDO" prejela nagrado za najboljše kosilo v Avstriji
posel zabava
Restavracija "Henry at BDO" prejela nagrado za najboljše kosilo v Avstriji

29. jul 13:08

Restavracija "Henry at BDO" na Dunaju je prejela nagrado "Best Lunch Award 2025" s strani podjetja Edenred, ki jo podeljujejo najbolj priljubljenim kosilnim restavracijam v Avstriji. Nagrada poudarja raznolikost in kakovost avstrijske gostinske ponudbe. Članek navaja, da je kosilo pomemben kulinarični vrhunec v pisarniškem vsakdanjiku, ne glede na to, ali gre za juho, vegansko skledo za s seboj ali hitre testenine.

Slaba poletna sezona prizadela nemško gostinstvo in prostočasne parke
družba gospodarstvo
Slaba poletna sezona prizadela nemško gostinstvo in prostočasne parke
1 posodobitev 30. jul 4:05

Poleg nemškega gostinstva in prostočasnih parkov so zaradi deževnega vremena trpeli tudi prostori za kopanje v avstrijski zvezni deželi Predarlsko, kjer so kopališča beležila izpad gostov. V juliju je bilo poletno vreme v veliki meri odsotno, kar je močno vplivalo na poslovanje v turističnem sektorju. Vodja enega izmed kopališč je celo izrazil svojo frustracijo, saj so prazna kopališča posledica neugodnih vremenskih razmer.

Michelini vodnik izpostavil ugodne restavracije, v Helsinkih pa iskali najboljše solate
življenjski slog
Michelini vodnik izpostavil ugodne restavracije, v Helsinkih pa iskali najboljše solate

30. jul 19:23

Michelini vodnik Bib Gourmand izpostavlja restavracije, ki ponujajo izjemne gastronomske izkušnje po dostopnih cenah, kar je še posebej pomembno za običajne ljubitelje hrane. Medtem se na Finskem, natančneje v Helsinkih, osredotočajo na iskanje najboljših solat, saj je kakovostna ponudba na tem področju precej omejena. Restavracijska kritičarka Venla Rossi je identificirala tri restavracije, ki izstopajo s posebej okusnimi solatami.

Vrhunec nesreč s tovornjaki s pijačo v Avstriji: tokrat se je prevrnil tovornjak z vodo
promet nesreče
Vrhunec nesreč s tovornjaki s pijačo v Avstriji: tokrat se je prevrnil tovornjak z vodo

28. jul 13:42

V Avstriji se nadaljuje nenavadna serija prevračanj tovornjakov s pijačo na cestah v Gornji Avstriji. Po tem, ko sta se prejšnji teden prevrnila dva tovornjaka z pivom, se je v ponedeljek zgodila nova nesreča, tokrat s tovornjakom, ki je prevažal predvsem mineralno vodo. V obeh primerih je večina tovora končala na cesti ali v bližnjem potoku, kar povzroča nevšečnosti in morebitne stroške čiščenja.

Je vino s sadnimi mušicami še pitno?
življenjski slog
Je vino s sadnimi mušicami še pitno?

29. jul 13:08

Nemški portali aachener-zeitung.de in ksta.de so se posvetili vprašanju, ali je vino, v katerega so padle sadne mušice, še vedno pitno. Čeprav je misel na "mesni dodatek" v vinu neprijetna, obstaja možnost, da je pijača še vedno užitna. Odgovor naj bi bil odvisen od spola žuželk.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Heinz Kaiser nevtralno
Gerhard Tsai nevtralno
Linh Nguyen zelo pozitivno
Spritz nevtralno
brezalkoholni koktajli zelo pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je relevantna za ljudi, ki jih zanima kulinarika, trendi v pijačah in priprava napitkov, kar je širok segment prebivalstva. Ne gre za nujno ali življenjsko pomembno temo, vendar pa vpliva na kulturo druženja in osebne preference.