Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Izvorni članki

Kako pravilno spečemo krvavice, da ne počijo
Kako pravilno spečemo krvavice, da ne počijo
slovenskenovice.si | 19. 11. 2025 7:29
Kako pravilno spečemo krvavice, da ne počijo
Kako pravilno spečemo krvavice, da ne počijo
odprtakuhinja.delo.si | 19. 11. 2025 5:05

Podobni članki

V nasilju v ekvadorskem zaporu umrlo najmanj 17 zapornikov
mednarodni odnosi kriminal
V nasilju v ekvadorskem zaporu umrlo najmanj 17 zapornikov

26. sep 12:05

V zaporu v mestu Esmeraldas na severozahodu Ekvadorja je v četrtek izbruhnilo nasilje, v katerem je umrlo najmanj 17 zapornikov. Spopadi so izbruhnili med rivalskimi mamilarskimi tolpami, poročila pa omenjajo tudi grozljive obračune, vključno z obglavljenji.

Razmišljanja o svetem Avguštinu in krščanskem upanju v uri preizkušnje
družba življenjski slog
Razmišljanja o svetem Avguštinu in krščanskem upanju v uri preizkušnje

28. avg 10:10

Prispevka obravnavata različne vidike krščanstva. Prvi, objavljen na vipavska.eu, se osredotoča na osebno refleksijo o svetem Avguštinu, poudarjajoč njegovo pomembnost in vpliv, ki presega zgolj versko izobraževanje. Drugi članek, s katoliska-cerkev.si, povzema katehezo papeža Leona XIV. o krščanskem upanju, ki se odraža v odločitvi za ljubezen tudi v težkih trenutkih, s poudarkom na Jezusovem trpljenju v Getsemaniju.

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek se nanaša na pripravo tradicionalne slovenske jedi, kar je relevantno za slovensko kulturo in kulinariko.