Alison Roman promovira kulinariko, ki je zabavna in ne 'lena'
življenjski slog zabava

Alison Roman promovira kulinariko, ki je zabavna in ne 'lena'

Kontroverzna avtorica Alison Roman v svoji najnovejši kuharski knjigi uporablja osnovne sestavine iz shrambe za ustvarjanje preprostih, a impresivnih jedi, primernih za vinski bar. Njena metoda združuje 'visoko' in 'nizko' kulinariko, kar omogoča pripravo okusnih jedi na enostaven način.

Izvorni članki

Caviar on chips, brown butter potato salad: Alison Roman’s cooking isn’t ‘lazy’, it’s fun
Caviar on chips, brown butter potato salad: Ali...
brisbanetimes.com.au | 11. 11. 2025 4:04
Caviar on chips, brown butter potato salad: Alison Roman’s cooking isn’t ‘lazy’, it’s fun
Caviar on chips, brown butter potato salad: Ali...
theage.com.au | 11. 11. 2025 4:04

Podobni članki

Nasveti za pripravo okusnega paradižnikovega sofrita, osvežilne kumarične paštete in inovativnih jedi s kumaricami
življenjski slog
Nasveti za pripravo okusnega paradižnikovega sofrita, osvežilne kumarične paštete in inovativnih jedi s kumaricami

28. avg 18:19

Članki ponujajo nasvete za pripravo različnih jedi. Prvi članek s spletne strani eleconomista.es razkriva, kako izboljšati okus paradižnikovega sofrita z dodajanjem določenih sestavin pred kuhanjem. Drugi članek s spletne strani abc.es predstavlja recept za pašteto iz skuše in kumaric, ki naj bi bila osvežilna in nasitna. Eldiario.es pa predlaga pripravo solate z melono na žaru in različne načine priprave zvitkov iz bučk, bodisi s peko v pečici ali brez.

Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"
življenjski slog
Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"

22. avg 6:22

Španska kuharica Ada Parellada je predstavila tri izvirne jedi s škampi, s katerimi želi olajšati kuhanje doma. Italijanska kuharica pa je v videu, ki je postal viralen, razkrila recept za "parmezan za reveže", opozarjajoč, da parmezan nekoč ni bil dostopen vsem. V Mehiki so predstavili tri načine priprave gob, idealne za vegane, in priporočili najboljše restavracije z indijsko hrano v Mexico Cityju.

Slavni kuharji razkrivajo skrivnost okusne omake: Ena sestavina je ključna
življenjski slog
Slavni kuharji razkrivajo skrivnost okusne omake: Ena sestavina je ključna

24. avg 14:47

Številni kuharji v Združenem kraljestvu so se strinjali, da je za pripravo resnično okusne omake ključna ena sama sestavina. Ne glede na to, ali omako pripravljate iz nič ali pa uporabljate že pripravljene granule, je ta element bistvenega pomena za izboljšanje okusa. Čeprav članki ne navajajo natančne sestavine, poudarjajo njeno pomembnost pri končni kakovosti omake.

Nasveti za pripravo mesa in tradicionalne španske jedi
življenjski slog
Nasveti za pripravo mesa in tradicionalne španske jedi

5. avg 6:28

Članki ponujajo nasvete in recepte za pripravo mesa. Mehiški članek s Excelsior.com.mx ponuja vodnik po različnih kosih mesa in nasvete, kako jih naročiti v mesnici. Prav tako ponuja recept za tradicionalno omako "salsa macha". Elnacional.cat pa ponuja recept za "torrado" s svinjsko mastjo, zelenjavo in mlado čebulo, ter navodila za pripravo domačih tradicionalnih mesnin.

Tradicionalni mehiški prigrizek, afganistanska jed in recepti z granatnim jabolkom obogatili kulinarično ponudbo
življenjski slog
Tradicionalni mehiški prigrizek, afganistanska jed in recepti z granatnim jabolkom obogatili kulinarično ponudbo

21. avg 17:11

Članki ponujajo raznolike kulinarične ideje. Prvi članek predstavlja recept za tradicionalni mehiški prigrizek 'esquites', narejen iz koruze. Drugi članek ponuja pet receptov z granatnim jabolkom, ki presegajo uživanje samega sadeža. Tretji članek pa opisuje 'borani banjan', afganistansko jed iz jajčevcev in paradižnika, idealno za poletne mesece, ko sta ti dve sestavini v sezoni.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Alison Roman Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek se nanaša na kuharsko knjigo in avtorico, kar ima majhno relevantnost za življenje v Sloveniji, razen za tiste, ki jih zanimajo kulinarika in nove knjige.