Chef Richard Abou Zaki odprl pop-up restavracijo Retroscena v Romuniji s kulinaričnim spektaklom
zabava življenjski slog

Chef Richard Abou Zaki odprl pop-up restavracijo Retroscena v Romuniji s kulinaričnim spektaklom

V Romuniji je chef Richard Abou Zaki, znan tudi kot sodnik v oddaji Chefi la cuțite, včeraj na posestvu Domeniul Știrbey odprl prvi pop-up z Michelinovo zvezdo v državi, Retroscena. Večer, ob spremljavi Vivaldijeve glasbe, je bil posvečen kulinarični umetnosti, kjer je Zaki s svojo ekipo pripravil izjemno kulinarično predstavo, pri čemer ni bila prepuščena naključju nobena podrobnost, gostje pa so uživali v spektaklu okusov in čustev.

Izvorni članki

Podobni članki

Sarajevska restavracija se je s ganljivim prizorom poslovila od Halida Bešlića
glasba zabava
Sarajevska restavracija se je s ganljivim prizorom poslovila od Halida Bešlića

8. okt 13:05

Sarajevska restavracija Začin, ki jo je Halid Bešlić redno obiskoval, se je od legendarnega pevca poslovila na ganljiv način. Na njegovem najljubšem mestu so pustili njegove očale in steklenico Sarajevskega piva, ob tem pa dodali napis: "Večeras je tvoja stolica tu" (Nocoj je tvoj stol tukaj). Ta prizor je bil objavljen na Instagramu restavracije in je ganil mnoge oboževalce.

Francoska serija "Bistronomia" navdušuje s prikazom kulinarične revolucije
kultura zabava
Francoska serija "Bistronomia" navdušuje s prikazom kulinarične revolucije

2. okt 9:05

Francoska serija "Bistronomia", nagrajena na festivalu v La Rochelle, prikazuje zgodbo treh mladih kuharjev, ki se v zgodnjih 2000-ih letih odločijo zapustiti visoko kulinariko in ustvariti lastno restavracijo. Serija, ki jo predvaja France.tv, ponuja vpogled v zahtevno ozadje restavracij in opisuje bistronomsko revolucijo skozi prijateljstvo treh strastnih posameznikov.

Preminil splitski gostinec in glasbenik Frane Delić Cipa
družba gospodarstvo
Preminil splitski gostinec in glasbenik Frane Delić Cipa
1 posodobitev 26. avg 11:25

V Splitu je iznenada preminil Frane Delić Cipa, lastnik restavracije Pinku Fish & Wine na Obrovu pri ribarnici in znan tudi kot glasbenik. Njegova restavracija je bila prepoznana kot inovativen ribji bistro in ena najboljših v Splitu.

Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"
življenjski slog
Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"

22. avg 6:22

Španska kuharica Ada Parellada je predstavila tri izvirne jedi s škampi, s katerimi želi olajšati kuhanje doma. Italijanska kuharica pa je v videu, ki je postal viralen, razkrila recept za "parmezan za reveže", opozarjajoč, da parmezan nekoč ni bil dostopen vsem. V Mehiki so predstavili tri načine priprave gob, idealne za vegane, in priporočili najboljše restavracije z indijsko hrano v Mexico Cityju.

Slavni kuharji razkrivajo skrivnost okusne omake: Ena sestavina je ključna
življenjski slog
Slavni kuharji razkrivajo skrivnost okusne omake: Ena sestavina je ključna

24. avg 14:47

Številni kuharji v Združenem kraljestvu so se strinjali, da je za pripravo resnično okusne omake ključna ena sama sestavina. Ne glede na to, ali omako pripravljate iz nič ali pa uporabljate že pripravljene granule, je ta element bistvenega pomena za izboljšanje okusa. Čeprav članki ne navajajo natančne sestavine, poudarjajo njeno pomembnost pri končni kakovosti omake.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Richard Abou Zaki Pozitivno
Retroscena nevtralno
Domeniul Știrbey nevtralno
Romunija nevtralno
Chefi la cuțite nevtralno
Vivaldi nevtralno
Michelin Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je posredno povezana s Slovenijo, saj lahko vpliva na trende v kulinariki in zanimanje za vrhunske restavracije, vendar ni ključnega pomena za življenje v Sloveniji.