Restavracije in potrošniki spodbujajo deljenje obrokov, kot so raclette, fondi in tartiflette, za večjo družabnost
gospodarstvo družba življenjski slog

Restavracije in potrošniki spodbujajo deljenje obrokov, kot so raclette, fondi in tartiflette, za večjo družabnost

Restavracije iščejo inovativne načine za personalizacijo ponudbe in zagotavljanje družabnosti, medtem ko si potrošniki doma radi delijo obroke, kot so raclette, fondi, narezki in tartiflette.

Izvorni članki

Consommation. Raclette, fondue, tartiflette… La...
estrepublicain.fr | 18. 11. 2025 7:30
Consommation. Raclette, fondue, tartiflette… La...
lebienpublic.com | 18. 11. 2025 7:30
Consommation. Raclette, fondue, tartiflette… La...
leprogres.fr | 18. 11. 2025 7:30

Podobni članki

Francozi pozvani k delitvi izkušenj s prijetnimi obroki
družba življenjski slog
Francozi pozvani k delitvi izkušenj s prijetnimi obroki

13. nov 13:06

Po obdobju covida-19 Francozi iščejo načine za povezovanje ob obrokih, bodisi doma bodisi v restavracijah. Pozvani so k delitvi svojih izkušenj s prijetnimi obroki, kot so fondi, raclette ali prigrizki, ki spodbujajo druženje.

Ženevske neonske luči se poslavljajo, v Papari potekajo delavnice ročnih del, v Prillyju se zavetišče seli, na Tahitiju pa se odpira kmetijski sejem.
industrija gospodarstvo
Ženevske neonske luči se poslavljajo, v Papari potekajo delavnice ročnih del, v Prillyju se zavetišče seli, na Tahitiju pa se odpira kmetijski sejem.

26. sep 8:05

V Ženevi se obetajo izklopi nekaterih ikoničnih neonskih luči, zaradi česar je bila sprožena peticija za njihovo ohranitev. V Papari na Tahitiju potekajo tridnevne delavnice ročnih del, ki jih vodijo obrtnice s tržnice, s ciljem prenosa znanja in dodatnega zaslužka. V Prillyju se zavetišče za ljudi v stiski, 'La Demeure', seli zaradi neobnovitve dovoljenja in konfliktov z občino. Na Tahitiju pa se odpira 39. kmetijski sejem v Outumaoru, ki predstavlja sadje, rastline in tradicionalna znanja iz celotnega otočja.

Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"
življenjski slog
Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"

22. avg 6:22

Španska kuharica Ada Parellada je predstavila tri izvirne jedi s škampi, s katerimi želi olajšati kuhanje doma. Italijanska kuharica pa je v videu, ki je postal viralen, razkrila recept za "parmezan za reveže", opozarjajoč, da parmezan nekoč ni bil dostopen vsem. V Mehiki so predstavili tri načine priprave gob, idealne za vegane, in priporočili najboljše restavracije z indijsko hrano v Mexico Cityju.

Nasveti za pripravo okusnega paradižnikovega sofrita, osvežilne kumarične paštete in inovativnih jedi s kumaricami
življenjski slog
Nasveti za pripravo okusnega paradižnikovega sofrita, osvežilne kumarične paštete in inovativnih jedi s kumaricami

28. avg 18:19

Članki ponujajo nasvete za pripravo različnih jedi. Prvi članek s spletne strani eleconomista.es razkriva, kako izboljšati okus paradižnikovega sofrita z dodajanjem določenih sestavin pred kuhanjem. Drugi članek s spletne strani abc.es predstavlja recept za pašteto iz skuše in kumaric, ki naj bi bila osvežilna in nasitna. Eldiario.es pa predlaga pripravo solate z melono na žaru in različne načine priprave zvitkov iz bučk, bodisi s peko v pečici ali brez.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek govori o trendih v prehranjevanju in družabnosti, kar je relevantno za potrošnike v Sloveniji.