Francozi pozvani k delitvi izkušenj s prijetnimi obroki
družba življenjski slog

Francozi pozvani k delitvi izkušenj s prijetnimi obroki

Po obdobju covida-19 Francozi iščejo načine za povezovanje ob obrokih, bodisi doma bodisi v restavracijah. Pozvani so k delitvi svojih izkušenj s prijetnimi obroki, kot so fondi, raclette ali prigrizki, ki spodbujajo druženje.

Izvorni članki

Appel à témoignages. Fondue, raclette, apéro dî...
leprogres.fr | 13. 11. 2025 11:30
Appel à témoignages. Fondue, raclette, apéro dî...
lebienpublic.com | 13. 11. 2025 11:30
Appel à témoignages. Fondue, raclette, apéro dî...
estrepublicain.fr | 13. 11. 2025 11:30

Podobni članki

Restavracije v Franciji pozivajo k ukinitvi omejitev pri uporabi bonov za prehrano
gospodarstvo
Restavracije v Franciji pozivajo k ukinitvi omejitev pri uporabi bonov za prehrano

4. avg 13:32

Francoski restavratorji, združeni v Združenje mojstrov restavratorjev (AFMR), pozivajo k ukinitvi zgornje meje pri uporabi bonov za prehrano v restavracijah. Predsednik združenja Alain Fontaine se zavzema za večjo fleksibilnost pri plačevanju obrokov s temi boni, medtem ko predlaga ohranitev omejitev pri nakupih v supermarketih. Pobuda prihaja v času reforme sistema bonov za prehrano v Franciji.

Francoska serija "Bistronomia" navdušuje s prikazom kulinarične revolucije
kultura zabava
Francoska serija "Bistronomia" navdušuje s prikazom kulinarične revolucije

2. okt 9:05

Francoska serija "Bistronomia", nagrajena na festivalu v La Rochelle, prikazuje zgodbo treh mladih kuharjev, ki se v zgodnjih 2000-ih letih odločijo zapustiti visoko kulinariko in ustvariti lastno restavracijo. Serija, ki jo predvaja France.tv, ponuja vpogled v zahtevno ozadje restavracij in opisuje bistronomsko revolucijo skozi prijateljstvo treh strastnih posameznikov.

Andorski forum Andorra Taste se je predstavil v Barceloni s štiriročnim pirenejsko-japonskim menijem
življenjski slog
Andorski forum Andorra Taste se je predstavil v Barceloni s štiriročnim pirenejsko-japonskim menijem

3. sep 18:13

V Barceloni je bil predstavljen andorski forum Andorra Taste, ki je ponudil poseben meni, pripravljen s štirimi rokami. Japonski kuhar Hideki Matsuhisa iz Sport Hotel Hermitage & Spa v Soldeu in andorski kuhar Rodrigo Martínez iz restavracije Beç v Escaldes-Engordanyu sta združila moči. Forum si prizadeva odkriti novo dimenzijo visokogorske gastronomije in se uveljaviti kot pomembna gastronomska prireditev.

Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"
življenjski slog
Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"

22. avg 6:22

Španska kuharica Ada Parellada je predstavila tri izvirne jedi s škampi, s katerimi želi olajšati kuhanje doma. Italijanska kuharica pa je v videu, ki je postal viralen, razkrila recept za "parmezan za reveže", opozarjajoč, da parmezan nekoč ni bil dostopen vsem. V Mehiki so predstavili tri načine priprave gob, idealne za vegane, in priporočili najboljše restavracije z indijsko hrano v Mexico Cityju.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Francija nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek opisuje francoske družbene navade povezane s prehrano. Vpliv na Slovenijo je posreden, saj kaže na trende v Evropi.