Pizzerija na kolesih v Grand Rapidsu promovira kmetijstvo Michigana
življenjski slog gospodarstvo življenjski slog

Pizzerija na kolesih v Grand Rapidsu promovira kmetijstvo Michigana

Par iz Grand Rapidsa, ZDA, s svojo mobilno pizzerijo Neapolitan-style pizza promovira raznolikost kmetijstva Michigana. S poudarkom na lokalnih sestavinah in pristopu 'od kmetije do mize' želita osveščati ljudi o bogati kmetijski ponudbi zvezne države. Izražata presenečenje, da takšen pristop ni bolj razširjen in cenjen v kulinarični sceni.

Izvorni članki

Michigan agriculture stars in Grand Rapids mobi...
agriculture.einnews.com | 19. 7. 2025 12:02
Michigan agriculture stars in Grand Rapids mobi...
agriculture.einnews.com | 19. 7. 2025 12:02

Podobni članki

Nova dognanja v kmetijstvu obetajo bolj zdravo prst in okolje
industrija tehnologija
Nova dognanja v kmetijstvu obetajo bolj zdravo prst in okolje

31. jul 6:30

Novi dosežki v znanosti in praksi obljubljajo preobrazbo kmetijstva s poudarkom na trajnostnih metodah. Kompostiranje, ki uporablja dvoriščne materiale in ostanke hrane, se izkazuje kot okolju prijazen način za ustvarjanje zdrave prsti, bogate z mikroorganizmi in hranili. Obenem so znanstveniki odkrili revolucionarno metodo z uporabo vodotopnih organskih snovi (WEOM), ki bo omogočila čistejše in bolj trajnostne prakse v kmetijstvu in okoljskih raziskavah.

Restavracije v Alabami prejele priznanja, medtem ko se v Koloradu zapirajo
lokalne novice gospodarstvo
Restavracije v Alabami prejele priznanja, medtem ko se v Koloradu zapirajo

29. jul 21:17

Tri restavracije v Alabami so bile uvrščene na seznam najboljših novih restavracij revije Garden & Gun, ki izpostavlja izjemne gostinske obrate, odprte leta 2023 ali pozneje. Medtem se v Koloradu, natančneje v Colorado Springs, soočajo z zaprtjem treh restavracij v živilski dvorani The Homestead Collective. Lastnik za zaprtja krivi pomanjkanje 'podpore skupnosti'. Od prvotnih restavracij sta v živilski dvorani ostali le Garden of the Gods Cafe in Red Leaf Organic Coffee.

Kritiki hvalijo vietnamsko in raznoliko kuhinjo v kalifornijskih restavracijah, medtem ko TikTok kritik Keith Lee napoveduje obisk Portlanda
zabava življenjski slog
Kritiki hvalijo vietnamsko in raznoliko kuhinjo v kalifornijskih restavracijah, medtem ko TikTok kritik Keith Lee napoveduje obisk Portlanda

31. jul 6:30

Dva nova gastronomska objekta v Kaliforniji sta prejela pohvale priznanega kritika hrane Merrilla Shindlerja. Restavracija Little Sister v El Segundu ponuja vietnamsko kuhinjo na višji ravni, medtem ko je Rodeo 72 Public Market v Whittierju opisan kot bogat vir odlične hrane s polnim barom in 15 restavracijami. Medtem se priljubljeni TikTok kritik hrane Keith Lee pripravlja na obisk Portlanda v Oregonu, kar je sprožilo navdušenje med lastniki lokalnih restavracij. Lee, znan po svojem vplivu na promet v restavracijah, je med drugim obiskal tudi Senait Restaurant Ethiopian Cuisine in World Famous Organic Apple Cider.

Biologi preiskujejo rastline in prehransko varnost
industrija tehnologija
Biologi preiskujejo rastline in prehransko varnost

30. jul 6:23

Biologinja Xuehua Zhong z Univerze Washington v St. Louisu je prejela 1,1 milijona dolarjev nepovratnih sredstev Nacionalne znanstvene fundacije (NSF) za raziskavo, kako se rastline spopadajo s stresom zaradi pomanjkanja hranil. To je ključnega pomena za pridelke, ki zagotavljajo hrano, gorivo in zdravila, vendar so izpostavljeni različnim dejavnikom stresa, ki ogrožajo njihovo rast in donos. Istočasno, v okrožju Mower, Minnesota, je potekal četrti letni dan raziskovanja kmetijstva in prehrambene znanosti, ki je uspešno spodbujal študente k raziskovanju poti za zagotavljanje hrane, goriva in oblačil svetu, s poudarkom na tem, da je agronomija ena vodilnih industrij v ZDA.

Nove restavracije in koncepti prehrane se odpirajo po ZDA
življenjski slog posel
Nove restavracije in koncepti prehrane se odpirajo po ZDA

30. jul 18:12

Po Združenih državah Amerike se odpirajo številne nove restavracije in razvijajo inovativni kulinarični koncepti. V Twin Citiesu v Minnesoti je ekipa za restavracijo Estelle odprla nov lokal, ki ponuja sveže testenine in igriv meni koktajlov. V Syracuseu v New Yorku se je preselila restavracija Second Chance, ki zdaj ponuja dvojno več prostora, ohranja videz restavracije in bara, a z občutkom klasičnega dinerja. V Ashevilleu v Severni Karolini se napoveduje odprtje novih restavracij, vključno z novim food truckom, ki se bo osredotočal na čikaške sendviče z italijansko govedino. Jamie George, priznani kuhar iz Columbusa v Ohiu, pa odpira nov 'small plate bar' v East Marketu, poimenovan 'Pl'.

Poletna kulinarika s poudarkom na koruzi in morskih sadežih
življenjski slog
Poletna kulinarika s poudarkom na koruzi in morskih sadežih

30. jul 16:40

Članki iz ZDA so poudarili poletno kulinariko, zlasti recepte, ki slavijo sveže pridelke, kot je sladka koruza. Eden od prispevkov se osredotoča na recepte, ki izkoriščajo poletne pridelke iz New Jerseyja, vključno s sladko koruzo in jagodami, kot je Bar None Strawberry Cornmeal Layer. Drugi članek iz Washingtona pa izpostavlja kombinacijo školjk in koruze, ki ponuja slano-sladek obrok, opisan kot poletno kulinarično doživetje.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Michigan Pozitivno
Grand Rapids Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica o pizzeriji v ZDA je za življenje v Sloveniji nizko relevantna, saj gre za specifično lokalno pobudo v tujini. Relevantna je zgolj kot primer trenda 'od kmetije do mize', ki je prisoten tudi v Sloveniji.