Sladice in tradicionalne jedi: od newyorških krofov do španskega pistoja
življenjski slog zabava

Sladice in tradicionalne jedi: od newyorških krofov do španskega pistoja

Članek predstavlja dva recepta: enostaven recept za puhaste cimetove krofe, značilne za New York, ter recept za tradicionalni španski pisto manchego, pripravljen s pomočjo Thermomixa. Newyorški krofi so opisani kot zlati, puhasti in sladki, z bogato zgodovino, medtem ko je pisto manchego, jed iz sveže zelenjave, kot so paradižnik, bučke, paprika, čebula in jajčevec, priznana kot pomemben del španske tradicionalne kuhinje. Oba recepta poudarjata preprostost priprave doma.

Izvorni članki

Receta de pisto en Thermomix: fácil, rápido y l...
okdiario.com | 22. 7. 2025 10:30
Recette facile de donuts moelleux à la cannelle comme à New York
Recette facile de donuts moelleux à la cannelle...
francebleu.fr | 22. 7. 2025 10:23

Podobni članki

Sladice in hiter zajtrk za poletno osvežitev
življenjski slog
Sladice in hiter zajtrk za poletno osvežitev

29. jul 21:14

Španski portali abc.es in eldiario.es prinašajo nasvete za pripravo osvežilnih sladic in hitrih obrokov doma. abc.es se osredotoča na pripravo domačega kokosovega in borovničevega sladoleda, ki je idealen za osvežitev, ter spodbuja eksperimentiranje z različnimi sestavinami, kot so sveže ali zamrznjeno sadje in oreščki. eldiario.es pa predlaga recept za tortiljo v skodelici, visokobeljakovinski obrok, ki se lahko pripravi v mikrovalovni pečici ali cvrtniku na zrak in je primeren za zajtrk, malico ali večerjo. Poleg tega ponuja nasvete za shranjevanje avokada, tako celega kot narezanega, da se ohrani njegova svežina in izkoristi njegov polni potencial.

Nevarnosti kuhanja z morsko vodo in umetnost klepetanja
družba življenjski slog
Nevarnosti kuhanja z morsko vodo in umetnost klepetanja

31. jul 8:09

Italijanski mediji opozarjajo na visoka tveganja in neumnost kuhanja z morsko vodo, čeprav je to v trendu in 'instagramabilno', saj so zdravstveni in drugi pomisleki preveliki. Medtem so španski mediji predstavili štiri kuharske trike, ki se uporabljajo v restavracijah, poudarjajoč pomen vsake sekunde in detajla v profesionalni kuhinji. Drugi italijanski članek se posveča umetnosti navezovanja stikov z neznanci in pripravljenim frazam, ki so lahko nadležne za tiste, ki so v tem neuspešni, a za nekatere predstavljajo pomembno družbeno veščino.

Pecivo za doplačilo sprožilo razburjenje v Trevisu
potrošništvo mediji
Pecivo za doplačilo sprožilo razburjenje v Trevisu

29. jul 15:29

Pecivo za doplačilo je v Trevisu povzročilo razburjenje. Poročali smo o polemiki v Italiji, ki se je razvila po tem, ko je slaščičarna Audrey v Oderzu stranki zaračunala 10 centov doplačila za prerezan rogljiček. Lastnik slaščičarne, ki je po objavi na družbenih omrežjih prejel številne negativne komentarje, je pojasnil, da je doplačilo namenjeno zagotavljanju kakovosti, saj za polnjenje obeh polovic porabijo več materiala. Stranka pa je izjavila, da ne gre za denar, temveč za princip.

Smrt zaradi botulizma po zaužitju domače torte v Franciji
zdravstvo nesreče
Smrt zaradi botulizma po zaužitju domače torte v Franciji

30. jul 16:37

V Franciji je umrla 78-letna ženska, potem ko je zaužila domačo torto, pripravljeno iz konzerviranega korenja, ki je povzročila zastrupitev z botulizmom. Incident se je zgodil v noči z 28. na 29. julij v departmaju Maine-et-Loire. Skupno je bilo po zaužitju iste torte v bližini Choleta, sredi julija, zastrupljenih šest ljudi.

Španska medija poročala o priljubljenih počitniških destinacijah in skritih biserih
zabava življenjski slog
Španska medija poročala o priljubljenih počitniških destinacijah in skritih biserih

30. jul 10:07

Dva španska medija sta poročala o privlačnih počitniških destinacijah. El Nacional je izpostavil očarljivo vasico v Severni Kataloniji, ki je priljubljena med Francozi, odlikujejo pa jo obzidje, trdnjava in tri območja, razglašena za svetovno dediščino. ABC pa je razkril, kje poleti dopustujeta znana španska novinarja Vicente Vallés in Ángeles Blanco s sinom – v mirni vasici na Tenerifih, stran od medijskega vrveža.

Počitniške priprave in poletna prehrana v ospredju pozornosti
življenjski slog zdravstvo
Počitniške priprave in poletna prehrana v ospredju pozornosti

28. jul 11:14

Prvi članek s spletne strani sigmalive.com nagovarja bralce ob začetku poletne sezone, ko so ceste polne potov, družabna omrežja prikazujejo plaže, elektronska pošta pa odgovarja s samodejnimi sporočili o odsotnosti. Poudarja, da je za mnoge to čas pričakovanja dopusta, in razkriva "pravi" čas za njegovo načrtovanje, kot ga določajo raziskovalci. Drugi članek z iefimerida.gr, ki ga je napisala dietetičarka Katerini Hremu, ponuja poletni vodnik po prehrani. Sprašuje, ali je mogoče uživati v poletju brez skrbi glede teže, če jemo "pametno". Izpostavlja, da poletje prinaša višje temperature in daljše dni, ter se osredotoča na načine, kako kljub vsemu ohraniti nadzor nad telesno težo.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
New York nevtralno
Thermomix Pozitivno
Donuts Pozitivno
Pisto Manchego Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek je relevanten za slovenske bralce, ki jih zanimajo mednarodni recepti in kulinarika, vendar nima neposrednega vpliva na življenje v Sloveniji.