Strokovnjaki svetujejo: Teh šest kuhinjskih pripomočkov lahko izboljša ali uniči vašo zahvalno večerjo
gospodarstvo okolje življenjski slog

Strokovnjaki svetujejo: Teh šest kuhinjskih pripomočkov lahko izboljša ali uniči vašo zahvalno večerjo

Ob začetku tedna zahvalnega dne, ko se kuharji po vsej Ameriki zavedajo zahtevnosti prihajajoče naloge, strokovnjaki za varnost hrane svetujejo, kateri kuhinjski pripomočki so ključni za varno in okusno večerjo. Poudarjajo, da je s pravimi orodji priprava tradicionalne pojedine lahko bolj gladka in uspešna.

Izvorni članki

Your Thanksgiving leftovers are harming the pla...
6onyourside.com | 24. 11. 2025 15:13
How much to buy, how to use leftovers, and othe...
halifax.citynews.ca | 24. 11. 2025 14:03

Podobni članki

Gibanje za bolj zdrave šolske malice pridobiva zagon, uživanje ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za raka debelega črevesa
življenjski slog zdravstvo
Gibanje za bolj zdrave šolske malice pridobiva zagon, uživanje ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za raka debelega črevesa

2. okt 16:35

V ZDA se krepi gibanje za bolj zdrave šolske malice, ki namesto predelane hrane, kot so piščančji medaljoni in dolge hrenovke, uvaja lokalno pridelano zelenjavo in lečne takose. Medtem je norveška študija, ki je spremljala 77.100 žensk, pokazala, da uživanje velikih količin ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za razvoj raka debelega črevesa za do 24 odstotkov.

Gospodinje v okolici Seattla donirajo sveže pečen kruh lokalnim bankam hrane
lokalne novice humanitarne zadeve
Gospodinje v okolici Seattla donirajo sveže pečen kruh lokalnim bankam hrane

29. sep 18:06

V okolici Seattla gospodinje, kot je Cheryl Ewaldsen, prostovoljno pečejo kruh za lokalne banke hrane. Ewaldsenova je nedavno spekla tri hlebce pšeničnega kruha, ki so bili namenjeni družinam, ki se spopadajo z lakoto in visokimi stroški živil. Mreža okoli 900 domačih pekov se odziva na potrebe bank hrane po svežem kruhu.

Uživanje manj predelane hrane lahko pospeši izgubo teže, kažejo raziskave
življenjski slog zdravstvo
Uživanje manj predelane hrane lahko pospeši izgubo teže, kažejo raziskave
2 posodobitev 5. avg 9:48

Nova klinična študija je pokazala, da lahko zamenjava visoko predelanih obrokov s kuhano hrano iz polnovrednih živil bistveno pospeši izgubo teže. Ljudje so izgubili dvakrat več teže pri dieti z minimalno predelano hrano v primerjavi z dieto z visoko predelano hrano. Študija poudarja, da lahko proizvajalci hrane prispevajo k bolj zdravi prehrani, če ponudijo cenovno dostopnejše in privlačnejše minimalno predelane izdelke.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Združene države Amerike nevtralno
Pew Research Center nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek je posredno relevanten, saj se nanaša na nasvete za pripravo hrane, ki so lahko koristni tudi v Sloveniji, čeprav se specifično nanaša na ameriški praznik zahvalni dan.