Hitri recepti za okusne jedi navdušili bralce
življenjski slog

Hitri recepti za okusne jedi navdušili bralce

Nemški spletni portali poročajo o dveh enostavnih receptih, ki omogočata hitro pripravo okusnih jedi. Nordbayern.de predstavlja hiter in preprost način priprave hrustljavih in začinjenih ocvrtih bučk, medtem ko stern.de ponuja recept za okusen kolač, ki ga je mogoče pripraviti s sestavinami, ki jih večina ljudi že ima doma. Oba recepta sta opisana kot idealna za nepričakovane goste ali ko si želimo hitro pripraviti okusno sladico ali prilogo.

Izvorni članki

Podobni članki

Kuharski nasveti za varčevanje in preprostost
življenjski slog
Kuharski nasveti za varčevanje in preprostost

30. jul 16:36

Nemški spletni portal Berliner Abendblatt.de je predstavil tri cenovno ugodne recepte za pripravo obrokov, ki so primerni tudi za delovnik, vključno z italijansko testeninsko solato. Medtem je estonski portal Ohtuleht.ee objavil recept za pečene bučke s paradižnikom in sirom, opisane kot preprosta in okusna jed, ki je primerna tako za lažje kosilo kot prilogo k večerji, pa tudi za vegetarijance.

Slovenska poletja vabijo z užitnimi in vsestranskimi rumenimi golobicami
življenjski slog
Slovenska poletja vabijo z užitnimi in vsestranskimi rumenimi golobicami

28. jul 13:42

Latvijsko poletje je nepredstavljivo brez rumenih golobic, ki niso le okusne in aromatične, temveč tudi dragocen dar narave, ki ga je mogoče izjemno raznoliko uporabiti v kulinariki. Za vse, ki radi nabirajo gobe in iščejo načine, kako izkoristiti ta gozdni zaklad, je zdaj pravi čas, da v svoje kuhinje umestijo jedi iz rumenih golobic. Šefkuhar Ēriks Dreibants je delil nasvete za zamrzovanje teh gob, da ohranijo svojo kakovost, kar je odlična možnost za pripravo omak ali juh za zimske mesece, poleg klasičnega mariniranja.

Kuharski nasveti za jedi, ki navdušujejo in so primerne za kampiranje
življenjski slog
Kuharski nasveti za jedi, ki navdušujejo in so primerne za kampiranje

29. jul 15:28

Medtem ko je na TikToku populariziran recept za 'marry me' piščanca, ki vključuje kuhanje ocvrtega piščanca v omaki s paradižnikom in zelišči, drugi članki ponujajo nasvete za kuhanje na kampiranju. Za tiste, ki so omejeni na eno ponev in gorilnik, so ključni enostavni in trpežni sestavini ter majhni paketi začimb. Poudarek je na ustvarjanju krepkih obrokov v naravi.

Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki
življenjski slog
Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki

29. jul 7:14

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de so pisali o vsestranskosti sojinega zrna, ki ponuja veliko več kot le sojino omako in tofu. Izpostavljajo različne možnosti uporabe sojinih izdelkov v domači kuhinji, ki omogočajo pripravo kremasto-oreščkastih, poletno-svežih ali pikantnih jedi. S pomočjo soje je mogoče v kulinariko vnesti raznolikost, saj se lahko uporablja v fermentirani, sveži ali celo ocvrto obliki.

Poletne dobrote: mladi krompir in shranjevanje jagodičja ter zelenjave
življenjski slog dom in vrt
Poletne dobrote: mladi krompir in shranjevanje jagodičja ter zelenjave

30. jul 11:11

Latvijski portal Jauns.lv izpostavlja mladi krompir kot dragocenost poletne sezone, primeren za različne jedi zaradi svoje nežne teksture in sladkega okusa. Medtem litovski portal LRT.lt svetuje o shranjevanju poletnih dobrot za zimo, predvsem jagodičja in zelenjave, ter opozarja na sedem pogostih napak pri zamrzovanju. Obe objavi poudarjata pomen izkoriščanja sezonskih živil.

Zakaj je patina na slivah dober znak in kako jih uporabiti v kulinariki
industrija življenjski slog
Zakaj je patina na slivah dober znak in kako jih uporabiti v kulinariki

30. jul 14:11

Tako aachener-zeitung.de kot ksta.de poročata o 'puder-looku' na slivah, ki ni znak umazanije ali pesticidov, temveč naravna patina, ki kaže na kakovost sadja. Sadjarji pojasnjujejo, zakaj je ta 'film' okoli sliv pravzaprav dober znak in kako lahko sladko sadje vključimo v slane recepte. To nakazuje na rast zanimanja za prehranske navade in ozaveščenost o naravnih procesih zorenja sadja.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
bučke zelo pozitivno
ocvrte bučke zelo pozitivno
kolač zelo pozitivno
rührkuchen zelo pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Recepti so splošno uporabni in ne posebej vezani na Slovenijo, a so tematika kuhanja in kulinarični nasveti lahko zanimivi širši javnosti.