Zakaj je patina na slivah dober znak in kako jih uporabiti v kulinariki
industrija življenjski slog zdravstvo

Zakaj je patina na slivah dober znak in kako jih uporabiti v kulinariki

Tako aachener-zeitung.de kot ksta.de poročata o 'puder-looku' na slivah, ki ni znak umazanije ali pesticidov, temveč naravna patina, ki kaže na kakovost sadja. Sadjarji pojasnjujejo, zakaj je ta 'film' okoli sliv pravzaprav dober znak in kako lahko sladko sadje vključimo v slane recepte. To nakazuje na rast zanimanja za prehranske navade in ozaveščenost o naravnih procesih zorenja sadja.

Izvorni članki

Puder-Look: Warum Sie Pflaumen mit Patina lieben sollten
Puder-Look: Warum Sie Pflaumen mit Patina liebe...
aachener-zeitung.de | 30. 7. 2025 10:09

Podobni članki

Hitri recepti za okusne jedi navdušili bralce
življenjski slog
Hitri recepti za okusne jedi navdušili bralce

28. jul 18:14

Nemški spletni portali poročajo o dveh enostavnih receptih, ki omogočata hitro pripravo okusnih jedi. Nordbayern.de predstavlja hiter in preprost način priprave hrustljavih in začinjenih ocvrtih bučk, medtem ko stern.de ponuja recept za okusen kolač, ki ga je mogoče pripraviti s sestavinami, ki jih večina ljudi že ima doma. Oba recepta sta opisana kot idealna za nepričakovane goste ali ko si želimo hitro pripraviti okusno sladico ali prilogo.

Sojine kalice so pogosto mung fižol
življenjski slog
Sojine kalice so pogosto mung fižol

29. jul 7:14

Čeprav se v številnih azijskih jedeh, kot so voki, spomladanski zvitki in juhe pho, pogosto omenjajo sojine kalice, večina ljudi ne ve, da gre v resnici za kalice mung fižola.

Quetschies pod drobnogledom AK: Visoka vsebnost sladkorja in dvomljiv namen
potrošništvo okolje
Quetschies pod drobnogledom AK: Visoka vsebnost sladkorja in dvomljiv namen
1 posodobitev 30. jul 11:49

Avstrijska Delavska zbornica (AK) Zgornje Avstrije je opozorila, da so sadne in sadno-mlečne mešanice v vrečkah, znane kot 'quetschies', visokopredelana otroška hitra hrana. Kljub trditvam o odsotnosti dodanega sladkorja so testi pokazali visoko vsebnost sladkorja, ki se giblje med 6,7 in 10 gramov na 100 gramov izdelka. Poleg sladkorja vsebujejo tudi aditive in umetne arome, kar jih uvršča med sladice in ne nadomestek uravnoteženega obroka. Potrošnikom so svetovali previdnost pri uporabi, izpostavili so tudi visoke stroške in veliko količino odpadne embalaže.

Je vino s sadnimi mušicami še pitno?
življenjski slog
Je vino s sadnimi mušicami še pitno?

29. jul 13:08

Nemški portali aachener-zeitung.de in ksta.de so se posvetili vprašanju, ali je vino, v katerega so padle sadne mušice, še vedno pitno. Čeprav je misel na "mesni dodatek" v vinu neprijetna, obstaja možnost, da je pijača še vedno užitna. Odgovor naj bi bil odvisen od spola žuželk.

Slovenska poletja vabijo z užitnimi in vsestranskimi rumenimi golobicami
življenjski slog
Slovenska poletja vabijo z užitnimi in vsestranskimi rumenimi golobicami

28. jul 13:42

Latvijsko poletje je nepredstavljivo brez rumenih golobic, ki niso le okusne in aromatične, temveč tudi dragocen dar narave, ki ga je mogoče izjemno raznoliko uporabiti v kulinariki. Za vse, ki radi nabirajo gobe in iščejo načine, kako izkoristiti ta gozdni zaklad, je zdaj pravi čas, da v svoje kuhinje umestijo jedi iz rumenih golobic. Šefkuhar Ēriks Dreibants je delil nasvete za zamrzovanje teh gob, da ohranijo svojo kakovost, kar je odlična možnost za pripravo omak ali juh za zimske mesece, poleg klasičnega mariniranja.

Sladice iz soje vse bolj priljubljene
življenjski slog
Sladice iz soje vse bolj priljubljene

29. jul 7:14

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de poročajo o naraščajoči priljubljenosti slaščic, ki vsebujejo sojine izdelke. Poudarjajo predvsem borovničevo torto s tofuem in sojino smetano, ki jo predstavljajo kot dokaz vsestranskosti soje. Čeprav bi jo zaradi sestavin lahko poimenovali 'sojina torta', jo ohranja 'nebeško' modro-vijolično barvo borovnic.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Slive Pozitivno
Patina Pozitivno
Pesticidi Negativno
Obsterzeuger nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek nudi splošne informacije o sadju in kulinariki, ki so lahko relevantne za slovenske potrošnike, vendar ne obravnava specifičnih slovenskih razmer.