Nutricionistka Sarah Pound predstavlja 18 zdravih in enostavnih receptov za obroke v posodi
zdravstvo življenjski slog

Nutricionistka Sarah Pound predstavlja 18 zdravih in enostavnih receptov za obroke v posodi

Nutricionistka Sarah Pound je ustvarila 18 receptov za uravnotežene in hranljive obroke v posodi, ki so primerni za celo družino. Recepti vsebujejo polnovredne sestavine in pusto meso.

Izvorni članki

18 nutrition-packed bowls for effortless and delicious healthy eating
18 nutrition-packed bowls for effortless and de...
theage.com.au | 7. 11. 2025 1:39
18 nutrition-packed bowls for effortless and delicious healthy eating
18 nutrition-packed bowls for effortless and de...
brisbanetimes.com.au | 7. 11. 2025 1:39
18 nutrition-packed bowls for effortless and delicious healthy eating
18 nutrition-packed bowls for effortless and de...
theherald.com.au | 7. 11. 2025 1:39

Podobni članki

Prehrana: Krajši seznam sestavin ni nujno znak bolj zdrave hrane
zdravstvo življenjski slog
Prehrana: Krajši seznam sestavin ni nujno znak bolj zdrave hrane

6. avg 10:10

Strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da čeprav je pravilo 'manj sestavin, bolj zdrava hrana' pogosto uporabno, se prehranska vrednost ne sme ocenjevati zgolj na podlagi števila sestavin. Poudarjajo, da je pomembno upoštevati celotno sestavo živil in njihovo hranilno vrednost.

Gibanje za bolj zdrave šolske malice pridobiva zagon, uživanje ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za raka debelega črevesa
življenjski slog zdravstvo
Gibanje za bolj zdrave šolske malice pridobiva zagon, uživanje ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za raka debelega črevesa

2. okt 16:35

V ZDA se krepi gibanje za bolj zdrave šolske malice, ki namesto predelane hrane, kot so piščančji medaljoni in dolge hrenovke, uvaja lokalno pridelano zelenjavo in lečne takose. Medtem je norveška študija, ki je spremljala 77.100 žensk, pokazala, da uživanje velikih količin ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za razvoj raka debelega črevesa za do 24 odstotkov.

Uživanje manj predelane hrane lahko pospeši izgubo teže, kažejo raziskave
življenjski slog zdravstvo
Uživanje manj predelane hrane lahko pospeši izgubo teže, kažejo raziskave
2 posodobitev 5. avg 9:48

Nova klinična študija je pokazala, da lahko zamenjava visoko predelanih obrokov s kuhano hrano iz polnovrednih živil bistveno pospeši izgubo teže. Ljudje so izgubili dvakrat več teže pri dieti z minimalno predelano hrano v primerjavi z dieto z visoko predelano hrano. Študija poudarja, da lahko proizvajalci hrane prispevajo k bolj zdravi prehrani, če ponudijo cenovno dostopnejše in privlačnejše minimalno predelane izdelke.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Sarah Pound Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek ponuja recepte za zdrave obroke, kar je lahko relevantno za ljudi, ki se zanimajo za zdravo prehrano v Sloveniji.