Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev
življenjski slog

Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev

Dve spletni strani, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si, sta objavili članek o passatellih, krušnih testeninah s parmezanom, ki se kuhajo v juhi. Poudarjeno je, da passatelli juho obogatijo in jo naredijo bolj krepko ter dišečo.

Izvorni članki

Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, boljša od rezancev
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, ...
slovenskenovice.si | 26. 10. 2025 6:59
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, boljša od rezancev
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, ...
slovenskenovice.si | 26. 10. 2025 6:31
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, boljša od rezancev
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, ...
odprtakuhinja.delo.si | 26. 10. 2025 6:14

Podobni članki

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Recept dneva: skrivna sestavina poživi bučno juho
življenjski slog
Recept dneva: skrivna sestavina poživi bučno juho

22. okt 8:04

Štirje članki s spletnih strani delo.si, slovenskeknovice.si in odprtakuhinja.delo.si poročajo o receptu za bučno juho, ki ji je treba dodati nekaj kislega, da se poživi njen okus.

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Delo.si, Slovenske Novice in Odprta Kuhinja delijo recepte za jesenske jedi iz ene posode
življenjski slog
Delo.si, Slovenske Novice in Odprta Kuhinja delijo recepte za jesenske jedi iz ene posode

2. okt 12:05

Spletne strani Delo.si, Slovenske Novice in Odprta Kuhinja so objavile članke s podobno vsebino, ki predstavljajo izbor najboljših jesenskih jedi iz ene posode. Poudarek je na preprostih, toplih in varčnih receptih, ki so primerni za vsakodnevno ali nedeljsko kosilo. Izbor vključuje 10 nasitnih in krepčilnih jedi, ki jih je mogoče enostavno pripraviti.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Parmezan nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek je relevanten za ljudi, ki jih zanima kulinarika in iščejo nove recepte, vendar nima velikega vpliva na življenje v Sloveniji.