Novice v temi: testenine

Gurmanska doživetja na krožniku: Od roštiljane do inovativne solate
življenjski slog
Gurmanska doživetja na krožniku: Od roštiljane do inovativne solate

Kulinarična ponudba obsega dva izjemna recepta, ki bosta navdušila ljubitelje dobre hrane. Prvi je opisan kot "Kökets middag", ki ponuja sočno pečeno goveje ribje meso (ryggbiff) ob bogati solati iz pečenega krompirja, postreženi z žarjenim špargljem in naribanim parmezanom. Gre za popolno kombinacijo okusov, ki je plod dela Catarina König. Drugi recept, "Wat Eten We Vandaag", prinaša inovativno poigravanje s klasično pico, ki je predelana v hladno testeninsko solato. S češnjevci, pepperoni klobaso in mocarelo ta jed predstavlja okusno glavno jed za tople dni ali presenetljiv dodatek na piknikih in roštiljadih.

24. jul 10:06
Brezsmortanska testeninska omaka, ki posnema smetanovo: Recept blogerke Julije Uehren
življenjski slog
Brezsmortanska testeninska omaka, ki posnema smetanovo: Recept blogerke Julije Uehren

Food-blogerka Julia Uehren je izkoristila kratko sezono svežega domačega boba, da bi ustvarila omako za testenine, ki spominja na smetanovo, a je povsem brez nje. Recept združuje bob z janežem, s čimer ponuja alternativo tradicionalnim smetanovim omakam in je primeren za vse, ki iščejo nove okuse in izkoriščajo sezonske sestavine.

23. jul 6:16
Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev
življenjski slog
Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev

Dve spletni strani, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si, sta objavili članek o passatellih, krušnih testeninah s parmezanom, ki se kuhajo v juhi. Poudarjeno je, da passatelli juho obogatijo in jo naredijo bolj krepko ter dišečo.

26. okt 7:42