Brezsmortanska testeninska omaka, ki posnema smetanovo: Recept blogerke Julije Uehren
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
življenjski slog

Brezsmortanska testeninska omaka, ki posnema smetanovo: Recept blogerke Julije Uehren

Food-blogerka Julia Uehren je izkoristila kratko sezono svežega domačega boba, da bi ustvarila omako za testenine, ki spominja na smetanovo, a je povsem brez nje. Recept združuje bob z janežem, s čimer ponuja alternativo tradicionalnim smetanovim omakam in je primeren za vse, ki iščejo nove okuse in izkoriščajo sezonske sestavine.

Izvorni članki

Wer braucht da Sahnesoße? Pasta mit Fenchel in Bohnencreme
Wer braucht da Sahnesoße? Pasta mit Fenchel in ...
aachener-zeitung.de | 22. 7. 2025 22:08

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi ali ne. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Tip poročanja

mnenja in komentarji:
analize:
poročanje o novicah:
lokalno poročanje:
preiskovalno novinarstvo:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:
leva sredina:

Politične preference

neznano:
liberalen:
progresiven:

Neodvisnost

neodvisen:

Objektivnost

nepristranski:
pristranski:

Podobni članki

Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki
življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki

29. jul 7:14

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de so pisali o vsestranskosti sojinega zrna, ki ponuja veliko več kot le sojino omako in tofu. Izpostavljajo različne možnosti uporabe sojinih izdelkov v domači kuhinji, ki omogočajo pripravo kremasto-oreščkastih, poletno-svežih ali pikantnih jedi. S pomočjo soje je mogoče v kulinariko vnesti raznolikost, saj se lahko uporablja v fermentirani, sveži ali celo ocvrto obliki.

Zakaj je patina na slivah dober znak in kako jih uporabiti v kulinariki
industrija življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Zakaj je patina na slivah dober znak in kako jih uporabiti v kulinariki

30. jul 14:11

Tako aachener-zeitung.de kot ksta.de poročata o 'puder-looku' na slivah, ki ni znak umazanije ali pesticidov, temveč naravna patina, ki kaže na kakovost sadja. Sadjarji pojasnjujejo, zakaj je ta 'film' okoli sliv pravzaprav dober znak in kako lahko sladko sadje vključimo v slane recepte. To nakazuje na rast zanimanja za prehranske navade in ozaveščenost o naravnih procesih zorenja sadja.

Sojine kalice so pogosto mung fižol
življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Sojine kalice so pogosto mung fižol

29. jul 7:14

Čeprav se v številnih azijskih jedeh, kot so voki, spomladanski zvitki in juhe pho, pogosto omenjajo sojine kalice, večina ljudi ne ve, da gre v resnici za kalice mung fižola.

Kavarne v Avstriji in Nemčiji se osredotočajo na nove koncepte in ponudbo
življenjski slog zabava
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Kavarne v Avstriji in Nemčiji se osredotočajo na nove koncepte in ponudbo

30. jul 12:51

V Engelhartszellu v Avstriji so po prenovi ponovno odprli kavarno Schütz Art Café, ki ponuja nov koncept, ekipo in delovni čas od torka do nedelje med 9. in 19. uro. Poudarek je na zajtrku, sladicah, pikantnih prigrizkih, sladoledu in kulturnih dogodkih. Medtem se v Rostocku v Nemčiji kavarne v četrti KTV (Kröpeliner-Tor-Vorstadt) odlikujejo po izvirni notranjosti in kreativni ponudbi. Med njimi izstopa kavarna »Waldenberger« Tima Bergerja, kjer se gostje lahko sprostijo v vrtni uti, viseči mreži ali celo v postelji.

Sladice iz soje vse bolj priljubljene
življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Sladice iz soje vse bolj priljubljene

29. jul 7:14

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de poročajo o naraščajoči priljubljenosti slaščic, ki vsebujejo sojine izdelke. Poudarjajo predvsem borovničevo torto s tofuem in sojino smetano, ki jo predstavljajo kot dokaz vsestranskosti soje. Čeprav bi jo zaradi sestavin lahko poimenovali 'sojina torta', jo ohranja 'nebeško' modro-vijolično barvo borovnic.

Deček v Zgornji Avstriji utrpel hude opekline, ko se je nanj polilo 25 litrov vrele vode
nesreče
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Deček v Zgornji Avstriji utrpel hude opekline, ko se je nanj polilo 25 litrov vrele vode

31. jul 11:02

Petletni deček iz Taufkirchna an der Trattnach v Zgornji Avstriji je utrpel hude opekline, ko se je nanj polil vrel vod iz kuhalnika. Nesreča se je zgodila, ko je deček splezal na omaro, na kateri je stal kuhalnik vode. Pri tem se je nanj polilo 25 litrov vrele vode. Zaradi hudih opeklin po zgornjem delu telesa, rokah in nogah so ga prepeljali v bolnišnico na Dunaj.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Julia Uehren Pozitivno
Bob Pozitivno
Testenine Pozitivno
Fenchel nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je zanimiva za ljubitelje kulinarike in zdrave prehrane, saj ponuja nov recept in izkoriščanje sezonskih sestavin, vendar nima neposrednega vpliva na vsakdanje življenje v Sloveniji.