Gurmanska doživetja na krožniku: Od roštiljane do inovativne solate
življenjski slog

Gurmanska doživetja na krožniku: Od roštiljane do inovativne solate

Kulinarična ponudba obsega dva izjemna recepta, ki bosta navdušila ljubitelje dobre hrane. Prvi je opisan kot "Kökets middag", ki ponuja sočno pečeno goveje ribje meso (ryggbiff) ob bogati solati iz pečenega krompirja, postreženi z žarjenim špargljem in naribanim parmezanom. Gre za popolno kombinacijo okusov, ki je plod dela Catarina König. Drugi recept, "Wat Eten We Vandaag", prinaša inovativno poigravanje s klasično pico, ki je predelana v hladno testeninsko solato. S češnjevci, pepperoni klobaso in mocarelo ta jed predstavlja okusno glavno jed za tople dni ali presenetljiv dodatek na piknikih in roštiljadih.

Izvorni članki

Wat Eten We Vandaag: Pizza pasta salade
gelderlander.nl | 24. 7. 2025 10:00
Grillad biff med rostad potatissallad
tv4.se | 24. 7. 2025 4:47

Podobni članki

Michelini vodnik izpostavil ugodne restavracije, v Helsinkih pa iskali najboljše solate
življenjski slog
Michelini vodnik izpostavil ugodne restavracije, v Helsinkih pa iskali najboljše solate

30. jul 19:23

Michelini vodnik Bib Gourmand izpostavlja restavracije, ki ponujajo izjemne gastronomske izkušnje po dostopnih cenah, kar je še posebej pomembno za običajne ljubitelje hrane. Medtem se na Finskem, natančneje v Helsinkih, osredotočajo na iskanje najboljših solat, saj je kakovostna ponudba na tem področju precej omejena. Restavracijska kritičarka Venla Rossi je identificirala tri restavracije, ki izstopajo s posebej okusnimi solatami.

Kuharski nasveti za jedi, ki navdušujejo in so primerne za kampiranje
življenjski slog
Kuharski nasveti za jedi, ki navdušujejo in so primerne za kampiranje

29. jul 15:28

Medtem ko je na TikToku populariziran recept za 'marry me' piščanca, ki vključuje kuhanje ocvrtega piščanca v omaki s paradižnikom in zelišči, drugi članki ponujajo nasvete za kuhanje na kampiranju. Za tiste, ki so omejeni na eno ponev in gorilnik, so ključni enostavni in trpežni sestavini ter majhni paketi začimb. Poudarek je na ustvarjanju krepkih obrokov v naravi.

Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki
življenjski slog
Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki

29. jul 7:14

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de so pisali o vsestranskosti sojinega zrna, ki ponuja veliko več kot le sojino omako in tofu. Izpostavljajo različne možnosti uporabe sojinih izdelkov v domači kuhinji, ki omogočajo pripravo kremasto-oreščkastih, poletno-svežih ali pikantnih jedi. S pomočjo soje je mogoče v kulinariko vnesti raznolikost, saj se lahko uporablja v fermentirani, sveži ali celo ocvrto obliki.

Nasveti za zdravo prehrano v restavracijah in pred spanjem
življenjski slog zdravstvo
Nasveti za zdravo prehrano v restavracijah in pred spanjem

29. jul 13:08

Nemški spletni portal focus.de je objavil nasvete za zdravo prehranjevanje v restavracijah, poudarjajoč, da je mogoče ostati zdrav tudi ob obiskih restavracij. Medtem so nizozemski metronieuws.nl poročali o raziskavi, ki kaže, da je določen prigrizek, kot so pistacije, celo priporočljiv pred spanjem za boljše zdravje, kar ovrže prepričanje, da so pozni večerni prigrizki vedno slabi.

Restavracija "Henry at BDO" prejela nagrado za najboljše kosilo v Avstriji
posel zabava
Restavracija "Henry at BDO" prejela nagrado za najboljše kosilo v Avstriji

29. jul 13:08

Restavracija "Henry at BDO" na Dunaju je prejela nagrado "Best Lunch Award 2025" s strani podjetja Edenred, ki jo podeljujejo najbolj priljubljenim kosilnim restavracijam v Avstriji. Nagrada poudarja raznolikost in kakovost avstrijske gostinske ponudbe. Članek navaja, da je kosilo pomemben kulinarični vrhunec v pisarniškem vsakdanjiku, ne glede na to, ali gre za juho, vegansko skledo za s seboj ali hitre testenine.

Poudarek na pomembnosti vztrajnosti pri sredozemski prehrani in nasveti za prehod nanjo
zdravstvo življenjski slog
Poudarek na pomembnosti vztrajnosti pri sredozemski prehrani in nasveti za prehod nanjo

30. jul 6:17

Nemški mediji, kot so ruhrnachrichten.de in ksta.de, poročajo o pomembnosti vztrajnosti pri prehodu na sredozemsko prehrano in o tem, kako jo uspešno vključiti v vsakdanje življenje. Čeprav mnogi želijo hitre rezultate pri spremembi prehrane, nutricionisti opozarjajo, da je pri sredozemski dieti ključen dolgoročni pristop in potrpežljivost. Članki pojasnjujejo, zakaj je sredozemska kuhinja priporočljiva za zdravje, kako jo vnesti v vsakdan in celo razpravljajo o tem, ali je pica v okviru te prehrane dopustna.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Catarina König Pozitivno
Goveji ribji 'ryggbiff' zelo pozitivno
Solata iz pečenega krompirja zelo pozitivno
Špargelj Pozitivno
Parmezan Pozitivno
Testeninska solata s pico zelo pozitivno
Češnjevci Pozitivno
Pepperoni Pozitivno
Mocarela Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članka predstavljata kulinarična doživetja, ki so zanimiva za širšo javnost, vendar nimata neposrednega vpliva na vsakdanje življenje v Sloveniji.