Slovenci najraje uporabljajo določeno vrsto smetane za kuhanje, kavo in stepanje
življenjski slog potrošništvo

Slovenci najraje uporabljajo določeno vrsto smetane za kuhanje, kavo in stepanje

Pregled različnih vrst smetane je razkril razlike v uporabi in navadah Slovencev pri kuhanju. Analiza je pokazala, katera vrsta smetane prevladuje v slovenskih kuhinjah za različne namene.

Izvorni članki

Katera smetana je najboljša za kuhanje, katera za kavo in katera za stepanje? Slovenci najpogosteje izberejo to
Katera smetana je najboljša za kuhanje, katera ...
slovenskenovice.si | 25. 11. 2025 7:09
Katera smetana je najboljša za kuhanje, katera za kavo in katera za stepanje? Slovenci najpogosteje izberejo to
Katera smetana je najboljša za kuhanje, katera ...
odprtakuhinja.delo.si | 25. 11. 2025 6:56

Podobni članki

V Zagrebu izdana kuharica slovenske manjšine
kultura življenjski slog
V Zagrebu izdana kuharica slovenske manjšine

24. nov 13:57

Na Hrvaškem je izšla dvojezična kuharica "Spomini na babičino kuhinjo", ki jo je avtorica Marjeta Trkman Kravar sestavila s pomočjo tamkajšnjih Slovenk. Knjiga vsebuje recepte za tradicionalne slovenske jedi in po besedah etnologinje Lee Kužnik predstavlja pomemben del identitete slovenske manjšine v Zagrebu.

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Slovenci navdušeni nad izboljšano različico zeljne solate
življenjski slog
Slovenci navdušeni nad izboljšano različico zeljne solate

7. okt 9:04

Več spletnih portalov, vključno s Slovenskimi novicami, Delom in Odprto kuhinjo, je objavilo članke, ki opevajo izboljšano različico zeljne solate. Ta naj bi bila še posebej priljubljena med Slovenci, različico pa so predstavili na grškem večeru s bralci in bralkami.

Presenetljiv recept za popolne snežne kepe
življenjski slog
Presenetljiv recept za popolne snežne kepe

21. nov 8:56

Članek razkriva skrivnosti priprave popolnih snežnih kep, vključno z najboljšimi triki in recepti. Poudarek je na tem, da ključ do popolnih snežnih kep ni v omaki ali sladkorju, temveč v presenetljivi resnici, ki bralce vabi k pripravi te sladice.

Kulinarična nostalgija: Tedenski jedilniki z recepti babic ponovno v modi
življenjski slog
Kulinarična nostalgija: Tedenski jedilniki z recepti babic ponovno v modi

8. sep 9:10

Spletni portali slovenskenovice.si in odprtakuhinja.delo.si objavljajo tedenske jedilnike, ki vključujejo preprosta kosila, kakršna so pripravljale naše babice. Recepti, ki so marsikje že pozabljeni, so ponovno aktualni, saj so priročni in všečni tudi mlajšim generacijam.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Slovenija nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Informacija o prehranjevalnih navadah in kulinariki v Sloveniji je relevantna za slovenske potrošnike.