Slovenci navdušeni nad izboljšano različico zeljne solate
življenjski slog

Slovenci navdušeni nad izboljšano različico zeljne solate

Več spletnih portalov, vključno s Slovenskimi novicami, Delom in Odprto kuhinjo, je objavilo članke, ki opevajo izboljšano različico zeljne solate. Ta naj bi bila še posebej priljubljena med Slovenci, različico pa so predstavili na grškem večeru s bralci in bralkami.

Izvorni članki

Boljše zeljne solate še niste jedli
Boljše zeljne solate še niste jedli
delo.si | 7. 10. 2025 6:32
Boljše zeljne solate še niste jedli
Boljše zeljne solate še niste jedli
delo.si | 7. 10. 2025 6:32
Boljše zeljne solate še niste jedli
Boljše zeljne solate še niste jedli
slovenskenovice.si | 7. 10. 2025 6:28
Zeljna solata z naše kuharske delavnice – boljše še niste jedli
Zeljna solata z naše kuharske delavnice – boljš...
slovenskenovice.si | 7. 10. 2025 5:30
Zeljna solata z naše kuharske delavnice – boljše še niste jedli
Zeljna solata z naše kuharske delavnice – boljš...
odprtakuhinja.delo.si | 7. 10. 2025 5:14

Podobni članki

Na vlakih delili med in jabolka za ozaveščanje o pomenu lokalne hrane
industrija gospodarstvo
Na vlakih delili med in jabolka za ozaveščanje o pomenu lokalne hrane

17. nov 12:05

V Sloveniji se je začel Teden slovenske hrane, v sklopu katerega Čebelarska zveza Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine in Slovenske železnice izvajajo skupno akcijo »Lokalna hrana na vlakih«. Namen akcije je ozaveščanje potrošnikov o pomenu domače hrane in spodbujanje k nakupu slovenskih živil. Potnikom delijo jabolka in med.

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek govori o priljubljeni slovenski jedi, kar jo naredi relevantno za slovensko življenje. Kljub temu ne gre za življenjsko pomembno novico.