Poletje se vrača z grško musako in okusi Krete
življenjski slog

Poletje se vrača z grško musako in okusi Krete

Članki z različnih spletnih mest, vključno z delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskihnovice.si, poročajo o receptu za musako, ki prinaša okuse Grčije in Krete. Poudarek je na poletni različici jedi, ki vključuje olive in oljčno olje.

Izvorni članki

To pa je enostavno: malo drugačen recept za musako
To pa je enostavno: malo drugačen recept za musako
slovenskenovice.si | 24. 10. 2025 7:59
Okusi Grčije na vaših krožnikih
Okusi Grčije na vaših krožnikih
odprtakuhinja.delo.si | 24. 10. 2025 7:25

Podobni članki

V Marezigah po vinski fontani še oljčna fontana
življenjski slog
V Marezigah po vinski fontani še oljčna fontana

3. nov 16:07

V Marezigah pri Kopru bodo, sedem let po postavitvi prve vinske fontane v Sloveniji, odprli tudi oljčno fontano. Obiskovalci bodo lahko degustirali tri različna ekstra deviška oljčna olja lokalnih pridelovalcev. Poskrbljeno bo tudi za otroke.

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Polenta iz pečice: Hiter in kremast recept, ki navdušuje
življenjski slog
Polenta iz pečice: Hiter in kremast recept, ki navdušuje

16. okt 8:04

Spletni portali odprtakuhinja.delo.si, slovenskenovice.si in delo.si so objavili recepte za kremasto polento, ki jo pripravimo v pečici. Poudarjeno je, da je ta način priprave hiter, polenta pa kremasta in vedno popolna.

Nasveti in recepti za pripravo okusnega golaža
življenjski slog
Nasveti in recepti za pripravo okusnega golaža

5. sep 9:15

Članki s spletnih strani Odprta Kuhinja in Slovenske Novice ponujajo nasvete in recepte za pripravo golaža. Poudarjeno je, da je za dober golaž potrebna enaka količina čebule in govedine, mleta rdeča paprika pa doda piko na i. Okus lahko zaokroži tudi dodatek čokolade. Golaž se lahko pripravi tudi v pečici.

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Grčija Pozitivno
Kreta Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Recepti in kulinarika so relevantni za življenjski slog v Sloveniji, vendar ta novica ni posebej pomembna.