Novice o entiteti: Parmezan

Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev
življenjski slog
Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev

Dve spletni strani, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si, sta objavili članek o passatellih, krušnih testeninah s parmezanom, ki se kuhajo v juhi. Poudarjeno je, da passatelli juho obogatijo in jo naredijo bolj krepko ter dišečo.

26. okt 7:42
Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"
življenjski slog
Kulinarični nasveti in recepti: Od španskih škampov do mehiških gob in italijanskega "parmezana za reveže"

Španska kuharica Ada Parellada je predstavila tri izvirne jedi s škampi, s katerimi želi olajšati kuhanje doma. Italijanska kuharica pa je v videu, ki je postal viralen, razkrila recept za "parmezan za reveže", opozarjajoč, da parmezan nekoč ni bil dostopen vsem. V Mehiki so predstavili tri načine priprave gob, idealne za vegane, in priporočili najboljše restavracije z indijsko hrano v Mexico Cityju.

22. avg 6:22
Gurmanska doživetja na krožniku: Od roštiljane do inovativne solate
življenjski slog
Gurmanska doživetja na krožniku: Od roštiljane do inovativne solate

Kulinarična ponudba obsega dva izjemna recepta, ki bosta navdušila ljubitelje dobre hrane. Prvi je opisan kot "Kökets middag", ki ponuja sočno pečeno goveje ribje meso (ryggbiff) ob bogati solati iz pečenega krompirja, postreženi z žarjenim špargljem in naribanim parmezanom. Gre za popolno kombinacijo okusov, ki je plod dela Catarina König. Drugi recept, "Wat Eten We Vandaag", prinaša inovativno poigravanje s klasično pico, ki je predelana v hladno testeninsko solato. S češnjevci, pepperoni klobaso in mocarelo ta jed predstavlja okusno glavno jed za tople dni ali presenetljiv dodatek na piknikih in roštiljadih.

24. jul 10:06