V Fargu-Moorheadu so pred 70 leti prvič jedli enolončnico iz zelenega fižola
Leta 1955 se je v Fargu-Moorheadu rodila klasična jed za zahvalni dan, ko je lokalna kavarna namesto sladice ponudila kremno juho iz gob.
Leta 1955 se je v Fargu-Moorheadu rodila klasična jed za zahvalni dan, ko je lokalna kavarna namesto sladice ponudila kremno juho iz gob.
Strokovnjakinja za bontonom Miss Manners opozarja na pomen čakanja, da so vsi gostje postreženi, preden se začne z jedjo. Poudarja, da je to znak obzirnosti, čeprav se nekateri gostje počutijo nelagodno in spodbujajo druge, naj začnejo prej.
Iščete idejo za hitro in okusno večerjo? Poskusite piščanca, paniranega s praženo čebulo in sirom. Ta kombinacija ustvari hrustljavo in okusno skorjo, ki bo navdušila vse družinske člane. Priprava vzame le 30 minut.
Kuharska knjiga znane francoske restavracije v Brisbaneu je bila nominirana za prestižno nagrado v kulinarični industriji, kar potrjuje njen prispevek k francoski kulinariki v Avstraliji.
Krompirjeve palačinke, priljubljena jed na božičnih sejmih, so lahko pripravljene tudi doma. Recept omogoča peko zlato rumenih palačink, ki so idealne za vsak letni čas.
Uspešni restavrator Andrew McConnell je razkril svoje načrte za lokacijo v osrednjem poslovnem okrožju Melbourna, ki je že skoraj 30 let ključnega pomena za ljubitelje kulinarike. McConnell je delil ime, datum odprtja in celoten načrt za restavracijo, ki se nahaja v mestni uličici.
Novozelandska modna znamka Rodd & Gunn je v svoji štirinadstropni globalni paradni trgovini odprla novo restavracijo in bar. Nova restavracija ponuja izbrano kulinariko s francoskim vplivom.
Avstralska slaščičarka Emelia Jackson je delila recept za pripravo sirovih palčk iz listnatega testa, ki so idealne za praznične prigrizke.
Številne restavracije hitre prehrane bodo tudi v letu 2025 ostale odprte za zahvalni dan, kar bo omogočilo hiter prigrizek ali alternativo kuhanju doma.
Kolumnistka za hrano Sarah Nasello začenja praznično sezono z nagradno igro »SarahBakes Holiday Giveaway«, ki vključuje njeno najljubše orodje in priboljške za peko.
Juha, ki so jo dolgo povezovali s spomini na babice, se vrača v ospredje. Zapušča staro podobo in danes privablja ljubitelje naravne kuhinje, športnike, privržence posta ali ljudi, ki iščejo zdravo in pomirjujočo hrano. Poudarek je na njenih koristih za zdravje in vsestranski uporabi.
Članek opisuje pripravo okusne slane pite s sladkim krompirjem, rdečo peso in feto, ki je vizualno privlačna in polna okusa.
Članek razkriva vsebino ikonične božične košarice Fortnum & Mason, ki vsebuje številne gurmanske dobrote.
Po tem, ko je Pauline Hanson pripravila zrezek za Barnabyja Joycea v parlamentu, so preizkusili to nenavadno tehniko peke na žaru, da bi ugotovili, ali je to kulinarična mojstrovina ali napaka.
Švabski žlinkrofi, narejeni iz testa za testenine, mesa in špinače, so priljubljeni po vsem svetu. Izvirajo iz Nemčije in so tradicionalna jed švabske kuhinje.
Vsakodnevno iskanje recepta lahko vzame veliko časa. Da bi lahko čim dlje uživali v prostem času, je na voljo dnevni recept, ki se vsak dan spreminja. Namenjen je zagotavljanju okusnega, zdravega in enostavnega obroka.
Mojster ramen iz Brisbana je odprl novo restavracijo, ki ponuja lambkotsu ramen, ki je popolnoma halal. Restavracija se nahaja izven mesta Brisbana.
Restavracija Mandina Kitchen, ki se nahaja na Lygon Street, ponuja edinstveno izkušnjo z jemenskimi specialitetami, kot je pečena rižota. Gostje lahko uživajo v hrani v prijetnem okolju, kjer lahko sedijo na preprogah ali za mizo. Restavracija ne streže alkoholnih pijač.
Shyun Ramen Bar v Carnegieju je znan po svojih ramen juhah, ki so bogate s kolagenom iz svinjine in piščanca. Lokal ima tudi sestrski lokal v bližini.
Sladica posset je narejena iz smetane, ki jo strdi limonin sok. Ta različica vključuje tudi dišeče začimbe.
Po odhodu Mel in Sue so se gledalci spraševali, ali bo oddaja "The Great British Bake Off" še vedno enako dobra. Nova, 16. sezona z Noelom Fieldingom, Paulom Hollywoodom in prepoznavnim vzdušjem podeželskega sejma pa dokazuje, da oddaja še vedno ohranja svoj šarm in privlačnost.
Eden od bližnjih zaveznikov Barnabyja Joycea v stranki Nacionalistov je pozval nekdanjega namestnika premierja, naj ponovno preuči morebiten prestop v stranko One Nation, potem ko je Pauline Hansonova v senatu nosila burko. Joyce in Hansonova sta se po kaskadi sešla na kosilu.
Nova restavracija ekipe Gaku Robata Grill v Darlinghurstu spreminja dojemanje riža s ponudbo, ki privabi 300 gostov tedensko. Posebna priprava riža in edinstvene kombinacije okusov so ključ do uspeha te priljubljene japonske restavracije.
V Melbournu se je odprla nova restavracija Maiz y Cacao, ki ponuja široko paleto mehiških jedi, vključno s piščančjimi enchiladami, pripravljenimi na inovativen način. Restavracija obeta novo raven mehiške kulinarike v mestu.
Ob začetku tedna zahvalnega dne, ko se kuharji po vsej Ameriki zavedajo zahtevnosti prihajajoče naloge, strokovnjaki za varnost hrane svetujejo, kateri kuhinjski pripomočki so ključni za varno in okusno večerjo. Poudarjajo, da je s pravimi orodji priprava tradicionalne pojedine lahko bolj gladka in uspešna.
Kuharski mojster Edo van der Veer, znan po odprtju več restavracij v Nijmegnu, vključno z Brunswickom, je po rojstvu sina nenadoma zbolel in umrl. Njegova smrt je presenetila mnoge, ki so sprva domnevali, da je šlo za izgorelost, vendar vzrok smrti ni bil znan. Van der Veer je bil strasten kuhar in cenjen v lokalni kulinarični skupnosti.
Članek opisuje pripravo lasagnette, pomanjšane različice lasagne, pri čemer poudarja, da je to okusna italijanska jed, ki jo lahko pripravimo brez uporabe industrijsko pripravljenih mešanic.
V Beogradu se je začel četrti mednarodni sejem vina, hrane, žganih pijač in turizma »Vinska vizija Odprtega Balkana«. Pričakuje se 535 razstavljavcev iz 34 držav. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ob odprtju poudaril, da je sejem po velikosti četrti v Evropi in da ima Srbija več kot 500 vinarij in 18.200 hektarjev vinogradov.
V Združenem kraljestvu je umrla Skye Gyngell, kuharica rojena v Sydneyju, ki je zaslovela s svojimi kuharskimi knjigami in kolumnami, vodila pa je tudi več restavracij. Velja za 'naravno pripovedovalko zgodb'.
Spletna stran DesignMyNight je objavila seznam desetih najboljših lokacij v Združenem kraljestvu, kjer lahko uživate v okusnem nedeljskem kosilu.
Nemška televizijska oddaja "Das perfekte Dinner" na programu Vox ponuja vpogled v kuhinje amaterskih kuharjev. Oddaja spremlja, kateri meni bo najbolj prepričal skupino tekmovalcev. Članek obvešča o aktualnih terminih predvajanja in zmagovalnih menijih.
Članek ponuja nasvete za pripravo razkošne (bougie) zahvalne večerje, ne da bi pri tem bankrotirali. Poudarek je na tem, kako ustvariti posebno in elegantno izkušnjo, ne da bi zapravili veliko denarja.
Stefanie Gollasch deli izkušnjo s svojo prvo in ne ravno uspešno pripravo božične gosi. Članek ponuja nasvete in trike, kako se izogniti napakam in zagotoviti, da bo priprava gosi za božič uspešna tudi za kuharske začetnike.
Članek ponuja 12 receptov za pripravo jedi za Stir-Up Sunday, staro tradicijo, ko kuharji zadnjo nedeljo pred adventom pripravljajo pudinge ali sadne kolače.
Brasserie Rita, ki se nahaja v luksuznem kompleksu Domusdela v Eindhovnu, ni upravičila pričakovanj. Kulinarična izkušnja je bila slaba, s suhim lavacakom in hladnim pirejem, kar močno odstopa od obljubljene kakovosti.
Članek ponuja recept dneva za soboto, 22. november 2025, s ciljem olajšati iskanje primernega recepta in prihraniti čas.
Okrožje Jia na Tajvanu je sprožilo spletno glasovanje z naslovom »Svetloba prežema Jia: Izbor stotih najboljših«, da bi izbralo najbolj reprezentativne kulinarične točke in znamenitosti okrožja ter promoviralo Tajvanski festival luči 2026.
Zgodba o manoushu ni le zgodba o migrantih in njihovi najljubši hrani, ampak tudi izrazito zgodba Sydneyja.
Članek ponuja nasvete za pripravo popolnega krompirja v ponvi, ki je lahko samostojna jed ali priloga. Poudarek je na doseganju hrustljave teksture in okusnosti, z možnostjo obogatitve s slanino, jajci ali solato.
Kljub svojemu imenu, priljubljena curry jed ne izvira z malezijskega otoka Penang in z njim nima nobene povezave. Poreklo imena te okusne jedi ostaja neznano.
Festival hrane in vina v Melbournu bo gostil svetovno znani Piknik s tortami, na katerem bo sodelovalo 1600 povabljencev. Poleg tega festival vključuje dogodke z lokalnimi kulinaričnimi zvezdami, kot sta Iain "Huey" Hewitson in Helen Goh.
Pekarna Crosta D'Oro v Thornburyju ponuja širok izbor izdelkov, od ciabatte do tort, banh mi sendvičev in krofov.
Pekarna Grain Emporium v Claytonu že več kot 30 let peče lasten kruh in ponuja grško frape kavo ter svežo špinačno pito.
Regija Južno Gippsland v Avstraliji, velika približno kot Malta, slovi po svojih vinskih kleteh s hladnim podnebjem, obrtniških proizvajalcih in mlečnih farmah.
Kratko potovanje v Hunter Valley in Newcastle v Avstraliji je ponudilo najboljše od vinske in kulinarične ponudbe, s kančkom adrenalina. Popotnik je premagal svoj največji strah.
Recept za hitro in enostavno vegetarijansko jed: orzo testenine s kremasto burrato. Priprava te jedi, ki jo lahko obogatite s čilijem, kremo iz balzamičnega kisa in svežo baziliko, traja le 20 minut.
Indijska slaščičarna je znana po svojih jalebijih, ocvrta sladica namočena v sirupu, in gulab jamunu, sladkih kroglicah iz khoye, ki so ocvrte do zlate barve, namočene v aromatiziranem sirupu in postrežene vroče.
Natascha Ochsenknecht je skupaj s svojo materjo odrezala 30-metrski štrukelj. Razkrila je, da rada peče tudi zase in delila nasvete za tiste, ki se peke šele učijo. Članek se osredotoča na njeno ljubezen do peke in poudarja, kaj rada ustvarja v kuhinji.
Iskanje primernega recepta za vsakdanje kosilo ali večerjo lahko vzame veliko časa. Da bi vam olajšali odločitev, vam ponujamo dnevno recept, ki bo poskrbel za okusen in zdrav obrok.
V domu Lepe Brene in Bobe Živojinovića so danes praznovali Aranđelovdan. Priprave na praznovanje so potekale že od zgodnjega jutra, trpeza je bila bogata, vzdušje pa veselo. Med gosti so bili znani obrazi iz sveta glasbe in športa. Za glasbo in dobro razpoloženje je skrbela mlada pevka Mirjana Mirković, Viktor Živojinović pa se je izkazal kot glavni kuhar in se pohvalil s pripravljenimi sarmami.
Danes vam predstavljamo recept za okusno in enostavno jed: zapečeno kislo repo iz pečice, prekrito s pire krompirjem in mesom. Ne pozabite na hrustljavo skorjico sira.
Recept za krostini s kombinacijo boba, lignjev in chorizo ponuja preprost in okusen obrok ali prigrizek, idealen za druženje s prijatelji.
Starbucks je predstavil svojo božično ponudbo za leto 2025, ki naj bi s svojimi okusi in aromami pri kavi obudila spomine na pretekle božične praznike. Ponudba vključuje tri nove izdelke, ki naj bi potrošnikom pričarali nostalgično vzdušje.
V Tajvanu se je začel dvodnevni festival sojinih izdelkov Daxi, ki se osredotoča na življenjski slog, povezan s sojo. Obiskovalci lahko okušajo velikanski tofu in črno torto iz sojinih tropin, pripravljeno po starodavnih metodah, ter dobijo omejene izdaje kartic s podobo umetnice Shu Hua.
V restavraciji v Harris Parku lahko kupite različne indijske sladkarije, kot so rose burfi, cham cham in moti pak, ki so na voljo na tehtnico.
Malezijski režiser張吉安 je s filmom 《地母》 na 62. podelitvi nagrad Zlati konj osvojil nagrado za najboljšo glavno igralko, fotografijo in izvirno filmsko pesem. Nova nagrajenka 范冰冰 je v pogovoru s張吉安 izrazila veselje in pozneje objavila prvo sporočilo, v katerem je razkrila, da obožuje določeno hrano.
Prispevek opisuje priljubljenost avstralskega otroškega prigrizka "fairy bread", ki ga odlikuje kombinacija ogljikovih hidratov, sladkorja in maščob.
Kombinacija rdečega zelja s pirejem iz buče in klobaso se izkaže za okusno in zadovoljivo jed.
Povezane teme |
|---|
| recepti |
| restavracije |
| prazniki |
| prehrana |
| gospodarstvo |
| nakupovanje |
| zdravje |
| black friday |
| bonton |
| božič |
Povezane entitete |
|---|
| Brisbane |
| Združene države Amerike |
| Črni petek |
| 1955 |
| AAA |
| Adam Liaw |
| Aldi |
| Amazon |
| Andrea Kane |
| Andrew McConnell |