Schwarzwaldska češnjeva torta v preobleki tiramisuja
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
življenjski slog zabava

Schwarzwaldska češnjeva torta v preobleki tiramisuja

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de poročajo o inovativni sladici, ki združuje dva priljubljena klasika: schwarzwaldsko češnjevo torto in tiramisu. Food-blogerka Doreen Hassek je ustvarila to hibridno sladico, ko je nabrala najlepše češnje z očetovega drevesa. Članek poudarja, da so domače češnje na voljo za nabiranje ali nakup do avgusta, odvisno od sorte.

Izvorni članki

Zwei Klassiker vereint: Schwarzwälder-Kirsch-Tiramisu
Zwei Klassiker vereint: Schwarzwälder-Kirsch-Tiramisu
aachener-zeitung.de | 29. 7. 2025 22:11

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi ali ne. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Tip poročanja

mnenja in komentarji:
analize:
poročanje o novicah:
lokalno poročanje:
preiskovalno novinarstvo:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:
leva sredina:

Politične preference

neznano:
liberalen:
progresiven:

Neodvisnost

neodvisen:

Objektivnost

nepristranski:
pristranski:

Podobni članki

Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki
življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki

29. jul 7:14

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de so pisali o vsestranskosti sojinega zrna, ki ponuja veliko več kot le sojino omako in tofu. Izpostavljajo različne možnosti uporabe sojinih izdelkov v domači kuhinji, ki omogočajo pripravo kremasto-oreščkastih, poletno-svežih ali pikantnih jedi. S pomočjo soje je mogoče v kulinariko vnesti raznolikost, saj se lahko uporablja v fermentirani, sveži ali celo ocvrto obliki.

Villacher Kirchtag: Od reševanja modnih nesreč do dušebrižništva na festivalu
lokalne novice družba
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Villacher Kirchtag: Od reševanja modnih nesreč do dušebrižništva na festivalu

30. jul 19:23

Medtem ko se je v Villachu odvijal tradicionalni Kirchtag, sta bila Sonja in Philipp iz „Schusterie Der“ v polnem pogonu, saj sta reševala številne modne zagate, od odlepljenih podplatov do razpokanih usnjenih hlač. Hkrati pa je na letošnjem Kirchtagu debitirala tudi festivalska pastorala, ki je obiskovalcem nudila podporo in odprto uho sredi prazničnega vrveža.

Kuharski nasveti za varčevanje in preprostost
življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Kuharski nasveti za varčevanje in preprostost

30. jul 16:36

Nemški spletni portal Berliner Abendblatt.de je predstavil tri cenovno ugodne recepte za pripravo obrokov, ki so primerni tudi za delovnik, vključno z italijansko testeninsko solato. Medtem je estonski portal Ohtuleht.ee objavil recept za pečene bučke s paradižnikom in sirom, opisane kot preprosta in okusna jed, ki je primerna tako za lažje kosilo kot prilogo k večerji, pa tudi za vegetarijance.

Sladice iz soje vse bolj priljubljene
življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Sladice iz soje vse bolj priljubljene

29. jul 7:14

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de poročajo o naraščajoči priljubljenosti slaščic, ki vsebujejo sojine izdelke. Poudarjajo predvsem borovničevo torto s tofuem in sojino smetano, ki jo predstavljajo kot dokaz vsestranskosti soje. Čeprav bi jo zaradi sestavin lahko poimenovali 'sojina torta', jo ohranja 'nebeško' modro-vijolično barvo borovnic.

Kavarne v Avstriji in Nemčiji se osredotočajo na nove koncepte in ponudbo
življenjski slog zabava
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Kavarne v Avstriji in Nemčiji se osredotočajo na nove koncepte in ponudbo

30. jul 12:51

V Engelhartszellu v Avstriji so po prenovi ponovno odprli kavarno Schütz Art Café, ki ponuja nov koncept, ekipo in delovni čas od torka do nedelje med 9. in 19. uro. Poudarek je na zajtrku, sladicah, pikantnih prigrizkih, sladoledu in kulturnih dogodkih. Medtem se v Rostocku v Nemčiji kavarne v četrti KTV (Kröpeliner-Tor-Vorstadt) odlikujejo po izvirni notranjosti in kreativni ponudbi. Med njimi izstopa kavarna »Waldenberger« Tima Bergerja, kjer se gostje lahko sprostijo v vrtni uti, viseči mreži ali celo v postelji.

Quetschies pod drobnogledom AK: Visoka vsebnost sladkorja in dvomljiv namen
potrošništvo okolje
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
Quetschies pod drobnogledom AK: Visoka vsebnost sladkorja in dvomljiv namen
1 posodobitev 30. jul 11:49

Avstrijska Delavska zbornica (AK) Zgornje Avstrije je opozorila, da so sadne in sadno-mlečne mešanice v vrečkah, znane kot 'quetschies', visokopredelana otroška hitra hrana. Kljub trditvam o odsotnosti dodanega sladkorja so testi pokazali visoko vsebnost sladkorja, ki se giblje med 6,7 in 10 gramov na 100 gramov izdelka. Poleg sladkorja vsebujejo tudi aditive in umetne arome, kar jih uvršča med sladice in ne nadomestek uravnoteženega obroka. Potrošnikom so svetovali previdnost pri uporabi, izpostavili so tudi visoke stroške in veliko količino odpadne embalaže.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Doreen Hassek Pozitivno
Schwarzwälder-Kirsch-Tiramisu Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je zanimiva za ljubitelje kulinarike, vendar nima neposrednega vpliva na življenje v Sloveniji, saj gre za recept, objavljen na nemških portalih.