Recept za pretepene štrukeljčke iz knjige Urške Fartelj navdušuje
življenjski slog

Recept za pretepene štrukeljčke iz knjige Urške Fartelj navdušuje

Spletni portali odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si poročajo o receptu za pretepene štrukeljčke, ki ga je predstavila Urška Fartelj v svoji novi knjigi. Ta tradicionalna jed, kuhana v juhi iz kisle smetane, je mnogim znana le iz pripovedovanj, zdaj pa je recept dostopen vsem.

Izvorni članki

Pretepeni štrukeljčki: čudovita jed, ki jo skuhamo v juhi iz kisle smetane
Pretepeni štrukeljčki: čudovita jed, ki jo skuh...
slovenskenovice.si | 25. 10. 2025 6:34
Pretepeni štrukeljčki: čudovita jed, ki jo skuhamo v juhi iz kisle smetane
Pretepeni štrukeljčki: čudovita jed, ki jo skuh...
odprtakuhinja.delo.si | 25. 10. 2025 6:25

Podobni članki

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev
življenjski slog
Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev

26. okt 7:42

Dve spletni strani, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si, sta objavili članek o passatellih, krušnih testeninah s parmezanom, ki se kuhajo v juhi. Poudarjeno je, da passatelli juho obogatijo in jo naredijo bolj krepko ter dišečo.

Janez Ferlan razkril pripravo skoraj pozabljene jedi iz mletega mesa
življenjski slog
Janez Ferlan razkril pripravo skoraj pozabljene jedi iz mletega mesa

10. sep 9:16

Kuharski mojster Janez Ferlan je razkril, kako pripraviti skoraj pozabljeno jed iz mletega mesa, pri čemer je poudaril, da vsi poznamo mesno štruco in pečenko štefani, a se priprave redko lotimo. Ferlan je pojasnil, kakšno naj bo meso in kako jed pravilno oblikujemo.

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Recepti s paradižnikom za popestritev jedilnika ob koncu poletja
življenjski slog
Recepti s paradižnikom za popestritev jedilnika ob koncu poletja

28. avg 10:10

Dve spletni strani, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si, sta objavili enak članek s petimi recepti s paradižnikom, s katerimi lahko popestrimo jedilnik ob koncu poletja. Članek predlaga posebne načine priprave paradižnika, ki presegajo običajno vlaganje in pripravo jedi.

Presenetljiv recept za popolne snežne kepe
življenjski slog
Presenetljiv recept za popolne snežne kepe

21. nov 8:56

Članek razkriva skrivnosti priprave popolnih snežnih kep, vključno z najboljšimi triki in recepti. Poudarek je na tem, da ključ do popolnih snežnih kep ni v omaki ali sladkorju, temveč v presenetljivi resnici, ki bralce vabi k pripravi te sladice.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Urška Fartelj nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek je relevanten za ljudi, ki jih zanima kulinarika in tradicionalna slovenska hrana.